Ziare.com

Clujenii, indemnati sa revina la sistemul centralizat de caldura: Pretul gazelor se va dubla!

Vineri, 16 August 2013, ora 15:53

   

Clujenii, indemnati sa revina la sistemul centralizat de caldura: Pretul gazelor se va dubla!
Reprezentantii Regiei Autonome de Termoficare (RAT) Cluj-Napoca au demarat o campanie de informare privind rebransarea locuintelor la sistemul centralizat de termoficare.

Campania se adreseaza proprietarilor care au renuntat la sistemul centralizat si si-au montat centrale termice de apartament, avertizandu-i pe acestia ca pretul gazelor se va dubla pana in 2018.

Reprezentantii RAT distribuie fostilor consumatori ai regiei fluturasi cu mesajul "Sistemul centralizat de termoficare, o solutie eficienta si sigura", in care se arata ca se ofera posibilitatea rebransarii gratuite pentru cei care s-au debransat, anunta Cluj-AM.

Potrivit materialelor informative, sistemul centralizat prezinta o serie de avantaje, precum predictibilitatea costurilor (165 lei/gigacalorie) in conditiile cresterii constante cu 10 - 12 la suta anual a preturilor gazelor naturale pentru consumatorii casnici, eficienta ridicata demonstrata in sistemele centralizate moderne vest - europene sau siguranta in exploatare si monitorizare permanenta a functionarii sistemului.

"In conformitate cu calendarul convenit de Guvernul Romaniei cu FMI, pretul gazului a fost in iulie 2013 de 109,20 lei/MWh, in timp ce in octombrie 2018 va ajunge la 197,21 lei/MWh", se arata in materialele informative.

Oficialii RAT Cluj-Napoca au declarat ca au fost facute investitii in modernizarea retelei de termoficare si a centralelor termice. In acelasi timp, compania cauta solutii pentru a mentine un pret cat mai scazut al gigacaloriei.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2355 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FMI nu este Mafalda...

...sa stie cit va fi pretul gazului in ....2018!!!! Trebuie sa fii prea prost sa iti inchipui ca cineva pe pamint va sti care va fi pretul petrolului in 2018, sau pretul cuprului in 2018 sau al gazului in acelasi an! La gaze rezervele sint mari si pretul se poate prabusi sau in caz de razboi poate creste si de 5 ori. Asa ca totul este o prostie inghitita de guvernul Bok si care vad ca alde Ponta a inceput sa o respecte. Sa-l vedem la anul daca ii va da mina sa mai zica ca FMI!

 

Termoficarea centralizata, gaura neagra a economiei romansti!

S-au facut investitii uriase in toate orasele care mai au ghinionul sa mai aiba parte de aceasta gaura neagra; romanii , locuitori ai marilor orase nu au dreptul la un confort sporit si mai ales ieftin , chiar cu scumpirile viitoare negociate de politicienii corupti? S-a elaborat si celebra lege a incalzirii centralizate, mosita de Nastase, Blaga si Toader, care-i tin pe locuitorii capitalei si ai altor mari orase, sclavi ai caloriferului centralizat. Se vede clar ca cetatenii fug de aceasta gaura neagra , pentruca este un mijloc prin care profitorii fura banii din buzunarele oamenilor.

D

Nu FMI ul ci guvernul a promis creșterea prețului gigacaloriei si ca de obicei cind e vorba de jecmaneala USL se tine de cuvint.

Se concureaza hotzii intre ei.

Cine sa ia caimacul de la populatie? Borfashii de la Radet sau snapanii de la compania de gaze?

 

Campanie mascata pentru gaze de sist...

.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor