Cum ne-ar afecta separarea facturilor la caldura

Marti, 14 Februarie 2012, ora 09:10
3209 citiri
Cum ne-ar afecta separarea facturilor la caldura

Bucurestenii ar putea plati facturile la caldura pentru fiecare locuinta in parte, insa aceasta masura este inca in faza incipienta, fiind adusa in discutii doar in cadrul RADET.

"Exista discutii in acest sens, sa vedem ce solutie se poate gasi ca sa fie pusa in practica aceasta idee, sau daca va putea fi aplicata", a precizat seful RADET, Mihai Bogdan Becheanu, pentru Ziare.com.

Aceasta masura nu se va resimti in facturile populatiei, facturile nu vor fi mai mici, ci doar se vor separa cei care platesc de rau-platnici.

"Daca un om dintr-un bloc nu plateste caldura, insa alti 10 o platesc, acestia nu vor mai fi afectati", a explicat Becheanu.

El a precizat ca, pentru februarie, intretinerea in Bucuresti va fi mai mare cu 20%-30%, din cauza cheltuielilor mai mari pentru caldura, determinate de temperaturile extrem de scazute din ultima perioada.

Separarea facturii la caldura pentru locuitorii Capitalei se afla inca o faza incipienta, iar Federatia Asociatiilor de Proprietari (FAPR) inca nu a fost anuntata de acest demers.

"Nu ne-a anuntat nimeni in aceasta privinta", a precizat presedintele FAPR, Radu Opaina, pentru Ziare.com.

Masura contractelor si facturilor individuale a fost propusa inca din 2003, insa nu a reusit sa fie aprobata de autoritati.

"Solutia care trebuia luata acum este schimbarea radicala a sistemului: conducerea, politica administrativa, sistemul din punct de vedere tehnic, scaderea pretului si nu cresterea lui, etc.", a completat Opaina.

In plus, aceasta masura ar afecta administratorii, deoarece ar determina desfiintarea asociatiilor de proprietari.

"In actualele conditii, nu ajuta pe nimeni. Dimpotriva, va incurca administratorii, proprietarii, se va naste ideea si se va dezvolta sentimentul unora de a desfiinta asociatiile de proprietari", a afirmat acesta.

"Aceasta idee este criminala, de altfel, cu efecte devastatoare pe viitor pentru oameni. Se practica deja acest 'sistem' in multe orase din tara, in special in cele mici si e deja dezastru", a conchis Opaina.

Citeste si:
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
AUR ”reîncălzește” scandalul irlandezului beat care a intrat în Parlament. Ce ar fi surprins camerele de supraveghere
Alianţa pentru Unirea Românilor a cerut miercuri, 19 ianuarie, Ministerului de Interne, Serviciului de Protecţie şi Pază şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 să facă...
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Gabriela Firea, atac subtil la adresa lui Ciucă: „Mă bucur că mi-am îngheţat doctoratul înainte de a intra în politică”
Vicepreședintele PSD Gabriela Firea a lansat marți seară, 18 ianuarie, un atac subtil la adresa premierului Nicolae Ciucă pe subiectul posibilului plagiat al liberalului în teza de doctorat....