E.ON: Va fi nevoie de o noua scumpire a gazelor in septembrie

Duminica, 03 Iulie 2011, ora 16:02
1410 citiri
E.ON: Va fi nevoie de o noua scumpire a gazelor in septembrie
Foto: Arhiva

O noua crestere a preturilor la gaze ar putea a avea loc in luna septembrie, potrivit oficialilor companiei E.ON Romania.

Acestia cred ca mentinerea pretului la gazele livrate populatiei si cresterea cu 10 la suta pentru consumatorii industriali vor permite distribuitorilor sa nu aiba pierderi, cel putin pentru cateva luni, relateaza Mediafax.

Insa, luand in calcul estimarile de scumpire a gazelor din import in perioada iernii, va fi nevoie de o alta crestere de preturi, in luna septembrie, spun oficialii E.ON Romania.

Potrivit unei hotarari a guvernului si Agentiei Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), in perioada 1 iulie 2011 - 31 martie 2012, populatia va primi mai multe gaze din productia interna, acestea fiind cu aproximativ 40 la suta mai ieftine decat cele din import.

In schimb, consumatorii industriali trebuie sa plateasca 10 la suta in plus pentru gaze, incepand cu 1 iulie.

"In sezonul rece, cand consumul va fi mai mare iar pretul gazelor naturale din import va depasi 500 dolari pentru 1.000 de metri cubi, va reveni presiunea asupra preturilor reglementate iar in septembrie va fi necesara o noua crestere", potrivit oficialilor companiei.

Estimarile ANRE arata ca pretul gazelor din Rusia s-ar putea majora cu 15,2 la suta in trimestrul al treilea din acest an, comparativ cu inceputul anului, ajungand la 460 de dolari/1.000 metri cubi. Importurile de gaze rusesti au reprezentat 17,16 la suta din consumul total din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#pret gaze, #scumpire gaze, #crestere pret gaze , #pret gaze