Ziare.com

Guvernul anunta ajutoare la incalzire - Cine vor fi beneficiarii si cati bani primesc (Video)

Luni, 29 Iulie 2013, ora 14:45

   

Guvernul anunta ajutoare la incalzire - Cine vor fi beneficiarii si cati bani primesc (Video)
Guvernul a pregatit un proiect de ordonanta prin care stabileste cine va primi ajutoare pentru incalzire, in sezonul rece 2013-2014.

In documentul publicat pe site-ul Ministerului Muncii se stabileste indicatorul social de referinta (ISR) ca element de raportare a cuantumurilor ajutoarelor si nivelurilor de venituri, valoarea acestuia fiind de 500 lei.

In plus, sunt definiti si consumatori vulnerabili, drept persoanele singure/familiile care nu-si pot asigura mentinerea locuintei in conditii adecvate de temperatura si ale caror venituri medii lunare pe membru de familie sunt situate intre 1,572 ISR (786 lei) in cazul familiilor si 2,164 ISR (1.082 lei) in cazul persoanei singure.

Cine primeste ajutoare

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Consumatorii vulnerabili care folosesc energia electrica pentru incalzirea locuintei pe timp de iarna vor primi si ei ajutoare pentru caldura, incepand cu acest an.

Valoarea acestora ar urma sa varieze intre 240 lei/luna pentru familiile/persoanele cu venituri lunare pana la 155 lei/persoana si 48 lei pentru persoanele cu venituri de pana la 615 lei/persoana.

Cuantumul ajutoarelor pentru incalzirea locuintei cu gaze naturale variaza intre 262 lei/luna pentru familiile/persoanele cu venituri lunare de pana la 155 lei si 20 lei pentru cele cu venituri de pana la 615 lei/luna.

In ceea ce priveste ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat, se mentine sistemul actual, valoarea acestora variind intre o compensare procentuala de 90% din factura pentru energia termica.

In plus, familiile si persoanele singure cu venituri reduse, care utilizeaza pentru incalzirea locuintei lemne, carbuni sau combustibili petrolieri, beneficiaza de ajutor lunar pentru incalzirea locuintei pe perioada sezonului rece care varieaza intre 54 de lei, pentru cei cu venituri lunare pana la 155 lei/persoana, si 16 lei, pentru cei cu venituri lunare pana la 615 lei/luna.

Pentru a primi aceste sume, consumatorii trebuie sa prezinte documente justificative privind componenta familiei, veniturile realizate si situatia juridica a locuintei, pentru a se evita acordarea de drepturi necuvenite si inregistrarea de debite ce nu pot fi recuperate.

De asemenea, potrivit proiectului va exista o verificare, prin ancheta sociala, a indeplinirii de catre solicitanti a conditiilor de acordare a ajutoarelor pentru incalzirea locuintei.

C.P.


Sursa: Ziare.com

Articol citit de 8026 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
13 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

mai bine mor , decat sa iau ajutor de la statul roman !

-----------------------------

 

Ceea ce nu luati dvs. vor fura ei.

Totul, la blana, si fara nicio ezitare. Ba se vor mai si imprumuta, sub pretextul ca nu le ajunge pentru ajutorarea romanilor nevoiasi.

nu calc eu in Romania !

dar decat sa iau un ajutor , mai bine mor !
eu nu sunt tigan !
nu am , nu am si gata ! care-i problema !
totul e mental !
esti independent , esti puternic !
fac ceva pe ajutorul lor !
sa i-a ei toti banii , mie nu-mi trebuie nimic de la nimeni !

Asa sa-ti ajute Dumnezeu !

unde sa trimit ferparul, si cand ?

aia de la tine de acasa au nevoie !

trimite-le lor !

bum

Si cine nu te lasa ?

Disperare

A la Ceausescu ce declansa revolutia: "vom mari alocatiili cu 30 de lei"...

Desteapta-te romane!

 

Ajutoare electorale, vine 2014

Pariu: majoritatea va mai lua inca o tzeapa. Atentie! 2015 nu mai e an electoral. Adio ajutoare.

 

Asa, si?

care-i problema ta?

...

.. filozoful si tacerea .. vi se potriveste manusa !!! ..

Un mod subtil si, aparent echitabil, de mituire a electoratului, ...

... a celui cu venituri mici, in primul rand, care, mai corect din punct de vedere economic, ar putea fi inlocuit cu subventionarea controlata a preturilor energiei! Sau cu adoptarea unei legislatzii care sa fortzeze reducerea pretzurilor de vanzare!

 

Mai e o posibilitate, dar se feresc de ea ca dracu' de tamaie

Anume ca veniturile sa fie suficiente ca sa nu mai trebuiasca ajutoare. Fiecare sa se poata descurca lejer cu proprii bani.
Asta inseamna ca guvernantii sa nu mai fure si sa se dea drumul din lesa a imensei mase de asistati sociali, masa de manevra electorala.
Asta niciodata!

Ia uite si soparla!

Asta da fraza:
"In ceea ce priveste ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat, se mentine sistemul actual, valoarea acestora variind intre o compensare procentuala de 90% din factura pentru energia termica."

Care citeste intelege ca se compenseaza cu 90%, bucurie uriasa ca ne da statu' moca si gata tzeapa!

Fraza corecta e asa:

"In ceea ce priveste ajutoarele pentru incalzirea locuintei cu energie termica in sistem centralizat, se mentine sistemul actual, valoarea acestora variind intre NIMIC si o compensare procentuala de 90% din factura pentru energia termica."

Din fraza mincinoasa a disparut cuvantul magic NIMIC! Prietenii stiu de ce.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor