Ion Ariton: FMI a cerut liberalizare pretului gazelor si al energiei (Video)

Marti, 01 Februarie 2011, ora 16:33
1571 citiri

Reprezentantii FMI au solicitat revederea modului de calcul al preturilor la gaze naturale si energie electrica si liberalizarea acestora, a declarat, marti, ministrul Economiei, Ion Ariton.

"Am discutat cu misiunea FMI despre pasii care trebuie facuti pentru a asigura cresterea economica a Romaniei, inclusiv despre situatia din minerit si pretul gazelor in perioda urmatoare. Cei de la FMI doresc ca preturile sa fie liberalizate", a declarat Ion Ariton, dupa intalnirea cu delegatia FMI, condusa de Jeffrey Franks.

El a adaugat ca FMI vrea ca pretul la gaze si, in general, la energie sa fie liberalizat.

"In cursul anului, probabil la jumatatea acestui an, va trebui sa ne prezentam cu o noua formula de calcul, pentru ca se pare ca sunt probleme pe pretul reglementat. Ne solicita o reverificare a acestui pret si o liberalizare a pretului pe piata", a adaugat ministrul Economiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Facebook închide secțiunea de știri în SUA și Australia. Cum s-a ajuns la această decizie
Secţiunea de pe Facebook dedicată special ştirilor va dispărea din aplicaţia platformei pentru Statele Unite şi Australia, în contextul în care Meta se distanţează de acest domeniu din...
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
Un expert britanic îl avertizează pe Putin: Rusia este pe moarte, iar secretul îl știe Germania
După începerea invaziei din Ucraina provocată de Vladimir Putin în februarie 2022, sancțiunile țărilor din Occident au curs fără încetare împotriva Moscovei, pentru a-i diminua...
#FMI gaze energie, #pret liberalizat gaze energie , #pret gaze