Platesti mai mult la caldura, daca ai centrala pe gaze

Miercuri, 30 Ianuarie 2013, ora 21:49
6223 citiri
Platesti mai mult la caldura, daca ai centrala pe gaze

Noile preturi reglementate pentru energia termica livrata in 2013 din centralele de cogenerare vor duce la cresteri de pret la centralele pe gaz natural, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

Pe de alta parte, vor duce la ieftiniri la unele categorii, in special la centralele pe combustibil solid si la cele care au in componenta capacitati de producere separata a energiei termice.

ANRE a emis deciziile de aprobare a preturilor reglementate pentru energia termica livrata in anul 2013 din centralele de cogenerare care beneficiaza de scheme de sprijin.

Potrivit ANRE, reduceri de pret vor fi la unitati precum Termica Suceava, CET Arad, CET Deva, CET Craiova, Termo Calor Pitesti, Termica Targoviste sau ENET Focsani, iar cresterile de pret la centrale cum ar fi CET Bacau, Electricentrale Bucuresti, CET Braila sau Electro Energy Sud Giurgiu.

"Baza de calcul a preturilor reglementate pentru energia termica livrata in anul 2013 din centralele de cogenerare care beneficiaza de schema de sprijin o constituie valorile preturilor de referinta aprobate printr-un Ordin al ANRE din 2012.

Acest lucru a condus la o tratare unitara a preturilor reglementate pentru energia termica livrata din centralele care beneficiaza de schema de sprijin si utilizeaza acelasi tip de combustibil majoritar", se arata in comunicatul ANRE.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#scumpiri caldura centrale gaz, #scumpire caldura centrale gaz , #pret gaze
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
foarte bine ! pana cand o sa stati acolo in caldura ?