Ziare.com

Pretul gazelor pentru populatie si termocentrale nu va creste pana la 31 martie 2013

Vineri, 16 Martie 2012, ora 19:22

   

Pretul gazelor pentru populatie si termocentrale nu va creste pana la 31 martie 2013
Consumatorii casnici si termocentralele care livreaza caldura populatiei vor consuma un cos special de gaze pana la 31 martie 2013, astfel incat pretul final sa nu fie modficat, potrivit unui proiect initiat de Autoritatea de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

"Pentru consumatorii casnici si producatorii de energie termica, numai pentru cantitatea de gaze naturale utilizata la producerea de energie termica in centralele de cogenerare si in centralele termice destinata consumului populatiei, structura amestecului de gaze naturale se stabileste de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), astfel incat sa se asigure, pana la data de 31 martie 2013, mentinerea nemodificata a valorii sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achizitie a gazelor naturale furnizate in regim reglementat acestor categorii de consumatori, avuta in vedere la aprobarea preturilor finale reglementate in vigoare la data prezentului ordin", se arata in propunerea de modificare a unui ordin aprobat vara trecuta.

Pana in iulie 2011, toti consumatorii din Romania consumau acelasi cos de gaz de import si din productia interna.

De la 1 iulie 2011, Guvernul a aprobat separarea cosurilor de gaze, astfel incat populatia si termocentralele sa primeasca mai mult gaz de productie interna, iar pretul final sa nu creasca.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In acest moment, pretul gazelor de productie interna este de circa 140 de dolari pe mia de metri cubi, in timp ce resursele de import costa peste 550 de dolari.

In ordonanta de urgenta adoptata vara trecuta privind separarea cosurilor, se prevedea faptul ca acest lucru va fi in vigoare pana la 31 martie 2012, urmand ca ANRE sa decida ce se intampla mai departe.

Practic, noua propunere a ANRE prelungeste aceasta masura cu inca un an, prin urmare preturile platite de populatie si de termocentrale la gaze nu se vor modifica pana la 31 martie 2013.
Sursa: rNews

Articol citit de 1589 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor