Ungaria a redus pretul electricitatii si gazelor

Vineri, 04 Ianuarie 2013, ora 11:03
2883 citiri
Ungaria a redus pretul electricitatii si gazelor
Foto: Arhiva

Ungaria a redus pretul pentru gaze naturale si electricitate cu 10 la suta, incepand de pe 1 ianuarie 2013.

Potrivit unui ziar local, Magyar Hirlap, guvernul maghiar intentioneaza sa aplice o noua reducere de 10 procente, din luna martie sau aprilie, relateaza Portfolio.hu.

Ieftinirea gazelor si electricitatii a fost hotarata in decembrie 2012, insa analistii avertizeaza ca ieftinirea nu are o baza economica, avand in vedere ca nu au existat modificari in costurile de productie. Astfel, o noua ieftinire similara ar putea conduce la o criza de furnizare.

In acelasi timp, premierul maghiar, Viktor Orban, si alti membri ai cabinetului sau au declarat, recent, ca reducerile din luna ianuarie reprezinta doar "primul pas". Guvernul ar planifica, prin urmare, reduceri de pana la 40 la suta ale tarifelor pentru gaze si electricitate. Analistii sustin ca aceste reduceri, reprezentand masuri sociale, ar sugera intentia Guvernului de a nationaliza companiile din domeniul energiei, avand in vedere ca aceste masuri vor eroda profiturile si valoarea acestora.

Tot de la 1 ianuarie s-au redus tarifele pentru gaze si energie termica in Bulgaria, datorita unei scaderi a costurilor de productie si a renegocierii contractului cu Gazprom.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#reducere pret gaze Ungaria, #scadere pret electricitate Ungaria , #pret gaze
Comentarii