Cum poti alege aparatul de aer conditionat si de ce sa o faci acum

Luni, 08 Februarie 2016, ora 16:04
2926 citiri
Cum poti alege aparatul de aer conditionat si de ce sa o faci acum

Gradul de confort termic pe care il ofera o locuinta ar trebui sa fie un criteriu important pentru a judeca daca aceasta este potrivita sau nu pentru a locui in ea. Dar stim cu totii ca nu acesta este cel mai imporant criteriu de departajare, atunci cand ne alegem o casa, ci costurile la care se ridica lunar utilitatile si celelalte necesitati.

Apartamentele din blocurile moderne date spre vanzare sunt de cele mai multe ori dotate cu aparate de aer conditionat gata montat, dar din pacate nu se poate spune acelasi lucru despre toate ansamblurile rezidentiale - mai vechi sau mai noi sau despre vile sau case.

Exista insa o perioada buna in care poti cumpara si monta un aparat de aer conditionat? Si apoi, este el chiar necesar?

Aparatul de aer conditionat este foarte util in orice casa, chiar mai mult decat s-ar crede iar perioada cea mai buna de achizitionare a acestuia este primavara.

Avantajele si dezavantajele unui aparat de aer conditionat

Primul avantaj este cel termic. Cum vara temperaturile depasesc constant 30 de grade, este util ca macar acasa sa avem ocazia de a ne mai racori si de a ne bucura de o atmosfera placuta si degajata.

Aparatele de aer conditionat care ne ajuta sa obtinem o temperatura optima in casa sau apartament sunt suficient de puternice pentru a raci intreaga locuinta, chiar daca ele sunt montate pe hol - asa cum si recomanda specialistii, pentru a nu pune in pericol sanatatea celor din casa.

Expunerea la jetul de aer rece poate cauza viroze respiratorii, daca aparatul este montat in camera de zi, daca este montat deasupra canapelei sau patului sau in cazul in care se afla pozitionat chiar in fata locului unde locatarii petrec cel mai mult timp in casa (de exemplu pe peretele aflat fata in fata cu canapeaua - deasupra televizorului).

Puterea de racire a aparatelor depinde de mai multi factori si nu fiecare model este potrivit pentru orice locuinta. Aceasta se calculeaza intr-o unitate de masura numita BTU. Cu cat un aparat este mai puternic, cu atat el este capabil sa racesca suprafete mai mari, iar pretul sau creste odata cu performantele.

In plus, aparatele moderne pot sa si incalzeasca aerul. Nu aceasta este utilitatea lor principala, dar cu siguranta se vor gasi clienti care vor fi multumiti de asta. Capacitatea lor de incalzire este benefica in special toamna sau primavara, cand nu este suficient de frig pentru a porni centrala termica sau caloriferele, dar se simte nevoia unei surse suplimentare de incalzire.

Aparatele de aer conditionat mai pot fi dotate cu filtre anti-bacteriene sau cu functii de dezumidificare a aerului - ceea ce confera mai mult confort si siguranta la folosire.

Cand este cel mai bun moment sa iti montezi un aparat de aer conditionat?

Asa cum am vazut, folosirea unui astfel de aparat vine cu destul de multe avantaje, dar exista si un moment potrivit pentru a-l cumpara si monta?

Probabil ca multi s-ar gandi sa spuna ca vara, mai ales cum atunci il vei folosi cel mai mult. Insa, daca iti cumperi pentru prima oara unul sau daca vrei sa il inlocuiesti pe cel actual cu un model mai performant, acest sezon trebuie evitat.. din considerentul preturilor mari, atat la aparate, cat si la montare.

De fapt, cea mai buna perioada pentru a cumpara si monta un aparat este primavara. Astfel poti sa gasesti oferte speciale la aparate, pentru ca cererea de pe piata este mai redusa, iar comerciantii trebuie sa faca tot ceea ce pot pentru a-si atrage clientii.

Costurile pentru servicii montaj aer conditionat scad si ele, motivele fiind aceleasi.

O alta perioada buna este la finalul verii si inceputul toamnei, cand la fel de putini clienti se gandesc sa isi cumpere aparate de aer conditionat.

Daca faci o astfel de investitie toamna sau iarna va trebuie sa astepti inca o jumatate de an pentru a te bucura de ea si va trebui sa suporti temperaturi scazute in casa - lucrarile de montaj presupun lucrari in afara cat si inauntrul locuintei.

Cei interesati trebuie sa stie totusi ca montajul presupune costuri in plus, neinlcuse in plata muncitorilor.

Aparatele moderne de aer conditionat nu mai sunt la fel de mari consumatoare precum erau in trecut si reusesc sa aduca o schimbare in bine in orice casa sau apartament.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#aer conditionat, #magazin aer conditionat, #montaj aer conditionat , #preturi aer conditionat