Canicula din Europa afecteaza grav recolta de porumb

Marti, 24 Iulie 2012, ora 21:36
1959 citiri
Canicula din Europa afecteaza grav recolta de porumb
Foto: Arhiva

Valul de caldura din sudul si estul Europei afecteaza recolta de porumb din regiune, in timp ce seceta din SUA a impins deja preturile la niveluri maxime record.

Temperaturile in regiunea care se intinde din estul Italiei, de-a lungul regiunii Marii Negre, pana in Ucraina au atins sau chiar au depasit 35 de garde Celsius in luna iulie, cu aproximativ 5 grade peste nivelul considerat normal pentru aceasta perioada, scrie Bloomberg.

Temperaturile care depasesc 32 de grade afecteaza recolta de porumb aflata in faza actuala, considera Cedric Weber, analist sef al institutiei franceze de consultanta agricola Offre et Damande Agricole.

Valul de caldura din Europa amplifica ingrijorarile cu privire la rezervele globale de alimente, in conditiile in care fermierii americani se confrunta cu cea mai mare seceta din 1956, India amana sezonul de semanat din cauza musonului, iar plantatiile din Australia se confrunta cu un nivel scazut al ploilor.

Pretul porumbului a crescut la bursa de marfuri din Chicago cu 54% de la mijlocul lunii iunie, la 7,775 dolari pe busel si a atins luni un nou maxim istoric, de 8 dolari pe busel. Analistii de la Goldman Sachs estimeaza atingerea nivelului de 9 dolari in urmatoarele trei luni.

Recolta de porumb din acest an in Uniunea Europeana va scadea cu 12% fata de 2011, la 6,73 tone pe hectar, potrivit datelor Comisiei Europene. Aceasta prognoza este in scadere cu de 8,8% fata de o prognoza anterioara emisa in luna iunie, pe fondul valurilor de caldura din Italia, Romania si Ungaria. Acesta ar fi cel mai redus randamentul din 2007, conform datelor Departamentului Agriculturii din SUA.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Inflația scade în ritm de melc, iar prețul benzinei va crește mai repede decât se preconiza, spun estimările BNR
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă în următoarele luni într-un ritm încetinit faţă de anul 2023 şi pe o traiectorie uşor mai ridicată decât cea anticipată în prognoza pe...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#recolta porumb seceta Europa, #preturi alimente , #preturi alimente