Ouale s-au scumpit de trei ori in 2012

Vineri, 24 Februarie 2012, ora 09:12
3297 citiri
Ouale s-au scumpit de trei ori in 2012
Foto: Arhiva

Pretul oualelor de pe rafturile magazinelor romanesti a crescut, la inceputul anului, in trei etape.

Prima majorare a preturilor a avut loc in luna ianuarie, cand a fost sistat importul de oua ieftine din Polonia, iar cantitatea de pe piata a scazut cu o treime, conform Romania Tv.

Astfel, furnizorii romani au crescut pretul oualelor cu 10%. In urma cu o luna, a inceput sa scada si productia gainilor autohtone. In contextul in care marfa era mai putina, clientii la fel de multi, iar costurile pentru incalzirea halelor a crescut, pretul oalelor a crescut din nou cu 10%.

Valul de ninsori si muntii de zapada care au blocat traficul au dublat cheltuielile legate de transport, iar furnizorii vor sa mareasca, din nou, pretul oualelor cu 5%.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#preturi oua majorare furnizori, #oua scumpite trei etape , #preturi alimente
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Poza Omu cu satiru
Omu cu satiru
rank 2