Pretul legumelor se va dubla in martie

Joi, 01 Martie 2012, ora 13:17
2896 citiri
Pretul legumelor se va dubla in martie
Foto: Arhiva

Romanii vor plati dublu pentru legume, in luna martie, din cauza problemelor aparute in productie, pe fondul vremii nefavorabile, potrivit lui Cristian Rusu, directorul asociatiei producatorilor de legume si fructe Hortifruct.

Preturile se vor majora din cauza faptului ca oferta va fi insuficienta, a precizat Rusu, in cadrul unei intalniri cu ministrul Agriculturii, Stelian Fuia, aflat in vizita la serele din Popesti-Leordeni, transmite Mediafax.

De altfel, ministrul a declarat, la Antena 3, ca vor fi afectate livrarile de salata verde, in timp ce livrarile de rosii si castraveti, dar si alte legume vor fi intarziate, deoarece plantarea nu a fost posibila, din cauza vremii.

"Piata este libera, dar Guvernul a hotarat sa monitorizeze importul de legume si fructe, pentru a limita evaziunea", a precizat Fuia.

Acesta a adaugat ca Guvernul nu va intra in fondurile de rezerva pentru a ajuta productorii de legume si fructe din zonele afectate, deoarece agricultura este un domeniu foarte reglementat la nivel european, iar un astfel de sprijin ar fi considerat ajutor de stat.

"In momentul cand evaluarile vor fi facute dupa dimensiunea pagubelor, vom vedea ce se poate face pentru a-i ajuta pe cei afectati. Daca sunt producatori mici, cu solarii, care nu pot sa-si faca asigurari sau nu. Azi am fost la o sera, unde proprietarul a ales sa nu-si faca asigurare, pentru ca asigurarea costa 1 milion de euro, iar refacerea serei costa 800.000 de euro", a explicat Fuia.

Evaluarea pagubelor va fi realizata pana pe data de 7 martie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#pret legume, #dublare pret legume martie, #productie legume Romania , #preturi alimente