Romanii nu mai au bani decat pentru bunurile strict necesare - studiu Nielsen

Marti, 16 Aprilie 2013, ora 10:06
2901 citiri
Romanii nu mai au bani decat pentru bunurile strict necesare - studiu Nielsen

Obiceiurile de consum ale romanilor s-au schimbat, anul trecut, din cauza perceptiei unei cresteri a preturilor alimentare, potrivit unui studiu realizat de Nielsen. Astfel, doua treimi din cei intervievati (62%) au declarat ca nu mai cumpara decat lucruri de stricta necesitate.

De asemenea, 31 la suta din intervievati au precizat ca au scazut cantitatile pe care le cumpara, iar 26 la suta spun ca sunt interesati mai ales de produsele aflate la promotie, se arata in studiul Shopper Trends 2012 - 2013, realizat de Nielsen, relateaza Smark.

In acelasi timp, 17 la suta din persoanele chestionate au declarat ca au schimbat marcile pentru unele mai ieftine.

Majoritatea intervievatilor (86%) au perceput o crestere a preturilor, anul trecut, in timp ce doar 13% au spus ca preturile au stagnat, iar 1% ca au scazut.

Lantul de magazine perceput ca avand cele mai mici preturi, in orasele mari si medii, cu exceptia Capitalei, este Kaufland. De altfel, cei mai multi dintre cei intervievati au declarat ca isi cheltuie cea mai mare parte a bugetului in hipermarket-uri (62%), supermarket-uri (20%) si in magazinele de tip discount (11%). Doar 3 procente din consumatori mai cumpara din comertul traditional, iar 2% din magazinele de tip cash & carry.

La studiul Nielsen au participat 1.200 de respondenti din orasele mari si medii, fiind realizat in perioada 10 octombrie - 7 noiembrie 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#crestere preturi alimente 2012, #Kaufland retailer ieftin, #Shopper Trends Nielsen , #preturi alimente