Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Se scumpeste mancarea din cauza secetei?

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 18:17
1541 citiri
Se scumpeste mancarea din cauza secetei?
Foto: Sott

Seceta care ne afecteaza in prezent ar putea scumpi mancarea, afirma aconomistii. In alti ani in care natura a fost tot atat de capricioasa, intreaga lume a avut de suferit.

Nu ar fi pentru prima data in ultimii ani cand mancarea se scumpeste din cauza secetei. In 2007, 2008, 2010 si 2011, astfel de probleme climatice au avut ca rezultat cresterea pretului la alimente, scrie sott.net.

In SUA, de exemplu situatia este mai grava pe zi ce trece. Recordurile de temperaturi ridicate sunt depasite tot mai des, iar ploaia se lasa mult asteptata.

Ceea ce se intampla in SUA afecteaza preturile in intreaga lume, afirma economistul american Dermot Hayes. De exemplu, pretul la paine va creste in nordul Africii, iar cel al carnii de pui si de porc va fi mai mare in China, totul din cauza secetei americane.

Problema este pusa de recoltele compromise, acestea fiind sursa hranei animalelor crescute in alte state care importa cereale. Acestea sunt China, India si alte state din America Latina.

Chinezii sunt foarte atenti la pretul alimentelor, populatia lor fiind afectata de orice schimbare care intervine pe acest segment. Inegalitatea sociala este o problema a acestei tari, iar o criza alimentara poate avea efecte devastatoare.

Cererea globala depaseste in prezent stocurile existente, deoarece productia nu a tinut pasul cu consumul. Din pacate, nimic nu se intampla pentru ca aceasta situatie sa fie schimbata, masurile intarziind lasandu-se asteptate.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#seceta mancare mai scumpa, #seceta scumpeste mancarea, #seceta majorare pret alimente , #preturi alimente