Ziare.com

Topul celor mai scumpe orase: preturi, chirii, salarii - Cat de jos e Bucurestiul

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 14:52

   

Topul celor mai scumpe orase: preturi, chirii, salarii - Cat de jos e Bucurestiul
Bucurestiul se plaseaza pe locul 69 din 71 de orase incluse intr-un clasament dupa nivelul preturilor, excluzand chiriile, primele pozitii fiind ocupate de Zurich, Geneva si New York, potrivit unui studiu al UBS.

Preturi mai mici decat in Bucuresti sunt inregistrate doar in Sofia si Kiev. "Topul oraselor in functie de nivelul preturilor ia in considerare costul relativ al bunurilor si serviciilor la nivel mondial. Cele mai mari preturi sunt in Zurich, Geneva si New York, de peste 2,5 ori mai mari decat cele din Bucuresti, Sofia si Kiev, care sunt cele mai scazute", se arata in raportul UBS.

Istanbul, Doha si Lyon inregistraza un nivel mediu al preturilor, mai apropiat insa de cele din orasele scumpe decat de cele ieftine.

Bucurestiul, prea aglomerat pentru ambulante. Solutia: Medici pe motociclete SMURD

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

Daca in analiza sunt incluse si chiriile, aproape toate orasele marcheaza o scadere a indicelui preturilor in medie cu 17%, in raport cu orasul New York, considerat de referinta. Hong Kong este singura exceptie, cu o crestere de peste 5%, din cauza nivelului ridicat al chiriilor.

Chiriile fac totodata din New York cel mai scump oras, iar Sofia cel mai ieftin. Romania inregistreaza un indice al preturilor de 43,8 puncte, excluzand chiriile, si de 34,5 puncte in cazul includerii acestora.

Cat costa sa te tunzi in orasele din toata lumea - Pe ce loc se afla Bucurestiul

In functie de salariile brute, Bucuresti ocupa pozitia 61, intre Budapesta si Beijing. Orasele cu cele mai mici salarii nete sunt Jakarta si Kiev. Primele locuri in acest clasament sunt ocupate de Zurich, Geneva si Luxemburg. New York se regaseste pe pozitia patru.

Locuitorii din Zurich, Geneva si Luxemburg primesc salarii in medie de 19 ori mai mari decat cei din Nairobi, Jakarta si Kiev.

Indicele calculat pentru salariile nete tine cont de deduceri si in general coboara in clasament toate orasele, comparativ cu New York, considerat de referinta. Un nivel relativ ridicat al deducerilor, rezultate din nivelul semnificativ al contributiilor de asigurari sociale si taxe, este remarcat in Copenhaga, Bruxelles si Milano.

Orasul din Romania cu cele mai scumpe locuinte - Nu e vorba de Bucuresti

Salariile nete sunt in indicator bun pentru veniturile disponibile. De exemplu, un muncitor din Zurich are la dispozitie pentru a cheltui o suma de 23 de ori mai mare decat unul din Kiev.

Dupa puterea de cumparare, stabilita in functie de salariul primit de un locuitor pentu o ora de munca, capitalei Romaniei i-a fost acordat locul 60 in topul UBS, dupa Bankgkok si in fata Sofiei. Pozitiile superioare ale clasamentului sunt ocupate de Luxemburg, Zurich si Geneva. New York ocupa abia pozitia 14.

Pentru a stabili nivelul puterii de cumparare in diferitele state, UBS a analizat nivelurile preturilor in comparatie cu cele ale salariilor.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Bucuresti ieftin Bucuresti preturi mici
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 3541 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor