Ce trebuie sa faci ca sa platesti putin la caldura?

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 12:45
5285 citiri
Ce trebuie sa faci ca sa platesti putin la caldura?

Orice roman, cand se apropie lunile de iarna, incepe sa stranga cureaua. Motivul? Incep sa apara facturile enorme la caldura, chiar daca in casa, de multe ori, este frig.

Insa pentru orice problema exista cel putin o solutie, si nici acest necaz nu poate ramane fara rezolvare. Iata cateva sfaturi oferite de US News prin care factura la caldura nu va mai parea cea mai mare problema a anotimpului rece.

Scopul vostru este sa economisiti. Asa ca ceea ce urmeaza s-ar putea sa nu va sune prea bine. Insa trebuie sa faceti o investitie pentru ca factura sa fie asa cum ati visat.

Daca aveti centrala personala, ceea ce trebuie sa cumparati este un termostat programabil. Si investitia nici nu este foarte mare. Il puteti achizitiona la preturi ce incep de la 100 de lei.

Astfel, atunci cand sunteti plecati de acasa pentru cateva ore, programati termostatul pe o temperatura mai joasa, insa asigurati-va ca aceasta va creste aproape de ora la care reveniti, astfel incat sa gasiti o casa calda si primitoare. In acest fel, factura voastra va fi cu 10% mai mica.

Nu uitati ca perdelele fac mai mult decat a va asigura intimitatea. Ele sunt o bariera suplimentara intre frigul de afara si interiorul locuintei.

Insa nu uitati ca o casa aerisita inseamna o casa calda. Nu stati cu geamurile inchise toata iarna de frica frigului. Aerisiti toata casa cel putin o data pe zi.

Mutati mobila in casa, astfel incat peretii exteriori sa fie cei acoperiti. Este important sa fie cat mai multe lucruri intre voi si peretii reci.

Bucataria este locul in care puteti sa economistiti cea mai multa caldura. De asta, atunci cand gatiti, trebuie sa aveti in vedere cateva amanunte, dupa cum arata si Chiff.com.

Acoperiti oalele atunci cand fierbeti lichide si asigurati-va ca se potrivesc pe ochiurile aragazului. Planifica-ti meniul astfel incat sa-ti incapa tot ce vrei sa gatesti deodata in cuptor.

Poti sa inchizi cuptorul cu cinci minute inainte ca mancarea sa fie gata pentru ca oricum el este deja incins. Si, mai ales, nu deschide cuptorul de o mie de ori sa vezi daca mancarea s-a facut. La fiecare deschidere se pierde intre 20 si 50% din caldura.

Chiar daca tindeti sa faceti asta, nu opriti caloriferele cand plecati de acasa. Va dura mai mult sa incalziti casa de la zero aproape si veti plati, deci, mai mult decat daca le-ati fi lasat pe o temperatura mai joasa, dar pornite.

O alta investitie, de data asta mai costisitoare, ar fi consultarea unui specialist. Acesta, cu ajutorul unor camere de termoviziune, va putea constata pe unde se fac pierderile de caldura.

Rezolvand problemele identificate, chiar daca costul va fi relativ mare, in functie de cat de grave sunt, veti economisi cu pana la 20%.

Citește și:
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, nou atac la justiție după ce ÎCCJ a decis că va mai sta în închisoare: ”O mână spală pe alta și amândouă încearcă să spele urma”
Elena Udrea, fost ministru al Turismului, a criticat dur luni, 20 martie, decizia ÎCCJ de a-i respinge contestația la executarea pedepsei din dosarul ”Gala Bute”. Decizia instanței este...
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
România oferă un ajutor de 1,3 milioane de dolari Turciei și Siriei, în urma cutremurelor devastatoare. Anunțul lui Bogdan Aurescu
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat luni, 20 martie, la Bruxelles, la Conferinţa internaţională a donatorilor în sprijinul populaţiilor din Turcia şi Siria afectate de...
#factura caldura iarna, #bani caldura, #economie bani, #economie caldura , #preturi case