Ziare.com

Cat si unde s-au mai scumpit apartamentele. In 6 orase, metrul patrat a trecut de 1.000 de euro

Miercuri, 06 Decembrie 2017, ora 14:11

   

Cat si unde s-au mai scumpit apartamentele. In 6 orase, metrul patrat a trecut de 1.000 de euro
Preturile apartamentelor au crescut la nivel national, in luna noiembrie, cu 0,7%, potrivit unei analize de piata.

Pretul mediu al metrului patrat util, la nivel national, a urcat la 1.171 de euro. Majorarea este efectul direct al cresterii preturilor locuintelor din orasele mici, pentru ca in orasele mari au existat si ieftiniri.

In contextul evolutiei generale, Craiova si Brasovul au ajuns pe lista oraselor din Romania in care pretul mediu al metrului patrat util atinge 1.000 de euro. Celelalte orase in care acest prag fusese atins si ulterior depasit sunt: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Constanta.

Cu toate ca tendinta este una de crestere a preturilor, parte dintre apartamente s-au ieftinit, in noiembrie. De fapt, in fiecare mare oras, dinamica preturilor a fost diferita, potrivit analizei realizate de Imobiliare.ro si remise miercuri Ziare.com.

Mai exact, in Bucuresti, apartamentele vechi s-au scumpit cu 1%, iar cele noi s-au ieftinit cu 0,6%. Per total, pretul mediul al metrului patrat util a scazut cu 0,2%, ajungand la 1.271 de euro.

La Cluj, s-au ieftinit cu 0,3% apartamentele vechi si s-au scumpit cu 0,4% cele noi. Per total, pretul mediu al metrului patrat util a crescut cu doar 0,1%, fiind la inceputul acestei luni de 1.447 de euro.

Pretul mediu al apartamentelor din Timisoara a scazut cu 0,6%, in cursul lunii trecute. Apartamentele vechi s-au ieftinit cu 0,9%, iar cele noi, cu 0,1%. In consecinta, pretul mediu al metrului patrat util scazuse, la inceput de decembrie, de la 1.140 la 1.133 de euro.

In Constanta s-au inregistrat doar cresteri de preturi. Astfel, valoarea de piata a apartamentelor vechi a crescut cu 2,4%, iar a celor noi, cu 1,8%. Drept rezultat, pretul mediu al metrului patrat util s-a majorat cu 2,3%, ajungand la 1.083 de euro.

Citeste si:

G.K.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5517 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

cumparati, cumparati, cumparati, ca la noi pretul a trecut de 2500€

/m²... bcopy si chiar schcuochi poa sa confirme...

 

cele 6 orase unde sa scumpit

bucuresti, cluj,constanta ...ce bine stiu sa numere zoaie.com pina la 6 hahahaha sunteti de tot rasul chiar si a curcilor

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor