Costurile Stadionului National din Bucuresti vor creste cu 114 milioane de lei

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 17:01
2501 citiri
Costurile Stadionului National din Bucuresti vor creste cu 114 milioane de lei

Costurile stadionului National care se construieste in Bucuresti vor creste cu 114 milioane lei, conform unui proiect de hotarare al Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), care va fi supus la vot in sedinta de vineri.

"Noi ne-am propus sa folosim circa 90 de milioane din aceasta suma", a declarat, marti, Bogdan Hreapca, director de investitii in Primaria Capitalei.

Suma va fi folosita pentru lucrari de infrastructura (asfaltari, lucrari de apa si canalizare, mobilier urban), precum si pentru lucrari suplimentare de securitate.

Acestea din urma au fost cerute de UEFA, pentru ca stadionul va gazdui finala Europa League din 2012. Astfel, vor fi investite sume in sisteme de control, de ticketing si de recunoastere faciala, pentru combaterea huliganismului.

Potrvit lui Hreapca, costul total al stadionului nu va depasi 145 de milioane de euro.

Edilii spun ca, pana in decembrie, vor fi terminate lucrarile de finisaj si instalatii, in conditiile in care infrastructura stadionului este finalizata.

In primavara lui 2011 vor fi montate acoperisul retractabil si scaunele si va fi incheiata amenajarea gazonului. Tot in primavara vor incepe lucrarile la parcarea supraetajata a stadionului, care va avea 1.500 de locuri.

Stadionul National va fi practic terminat la sfarsitul lunii mai 2011, iar in iunie-iulie vor fi facute teste in vederea receptionarii lucrarii.

In august 2011, stadionul va putea gazdui meciul amical de inaugurare, in care Romania ar urma sa intalneasca Argentina, potrivit primarului general Sorin Oprescu, care a inspectat marti lucrarile la stadion.

Reprezentantii Federatiei Romane de Fotbal (FRF) spun ca tratativele pentru organizarea acestui meci, purtate cu forul similar din Argentina, sunt intr-o faza avansata.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#pret Stadion National, #Stadion National Lia Manoliu, #pret constructie stadion , #preturi constructii