CEC Bank lanseaza creditul pentru programul Fermierul

Miercuri, 25 Februarie 2009, ora 19:20
2404 citiri
CEC Bank lanseaza creditul pentru programul Fermierul
Foto: Informatia de Cluj

CEC Bank lanseaza de joi, 26 februarie 2009, creditul aferent programului Fermierul, destinat cofinantarii proiectelor de investitii in agricultura care nu beneficiaza de finantare din fonduri europene sau de la bugetul de stat, a anuntat banca.

"Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (M.A.P.D.R.) va pune la dispozitia CEC Bank suma de 16 milioane lei, sub forma unei linii de finantare, ce se va utiliza de catre banca doar pentru obiectivele si plafoanele prevazute prin listele de investitii anuale, stabilite prin Ordinul M.A.P.D.R. nr. 430 din 02.07.2008 (Anexa 1), pentru aprobarea tipurilor de investitii si a plafoanelor maxime ale creditelor care nu beneficiaza de finantare din fonduri europene sau de la bugetul de stat, in conditiile Legii nr. 231/2005 privind stimularea investitiilor in agricultura, industrie alimentara, silvicultura, piscicultura, precum si in activitati nonagricole cu modificarile si completarile ulterioare", a anuntat banca, informeaza NewsIn.

Produsul de finantare este destinat urmatoarelor categorii de beneficiari: producatori agricoli individuali inregistrati in registrul exploatatiilor agricole, asociatii agricole familiale, asociatii de producatori agricoli, grupuri de producatori si cooperative agricole, societati agricole private, respectiv asociatii agricole cu personalitate juridica, societati comerciale cu capital privat, persoane fizice autorizate conform legislatiei in vigoare.

Dobanda pentru acest tip de credit este de 4,95% pe an la lei, fixa pe intreaga perioada de creditare, comisionul de gestiune este de 0,95% pe an, iar banca nu percepe comision de analiza a dosarului de credit. Creditul ofera "posibilitatea finantarii integrale a investitiei, iar termenul de rambursare maxim este de 10 ani.

Perioada de gratie extinsa este de maxim 5 ani, stabilita in functie de specificul investitiei si corelata cu fluxul de lichiditati generat de afacerea finantata (rezultat din analiza creditului). Garantiile prezentate de client pot fi o scrisoare de garantare emisa de Fondul de Garantare a Creditului Rural - FGCR sau alte tipuri de garantii acceptate de banca, conform reglementarilor interne.

Consultanta pentru pregatirea documentatiei de accesare a creditului este gratuita.

Beneficiarii creditelor pot obtine, dupa rambursarea integrala a creditului, o reducere a sumei de rambursat de pana la 50% din volumul creditului acordat, conform conditiilor stabilite de M.A.P.D.R.

Conform proiectului de buget pentru anul 2009, MAPDR intentioneaza sa aloce circa 162 de milioane de lei pentru derularea programului Fermierul, comparativ cu anul 2008 cand au fost generate aproape 435 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#credite CEC Bank, #finantare Fermierul, #dobanda mica , #preturi mici