Mobila romaneasca, dorita in strainatate. Romanii prefera mobila ieftina, din import

Sambata, 13 Septembrie 2014, ora 20:00
7976 citiri
Mobila romaneasca, dorita in strainatate. Romanii prefera mobila ieftina, din import

Mobila romaneasca se vinde tot mai bine peste hotare, exporturile crescand cu mai mult de 10% in prima jumatate a acestui an. In schimb, romanii cumpara mobila ieftina, din China sau Turcia.

Specialistii anticipeaza ca trei sferturi din productia de mobila produsa in Romania anul acesta va merge la export. Anul trecut, valoarea totala a exporturilor de mobila a trecut de 1,6 miliarde de euro, informeaza Digi24.

Cel mai cautat este moblierul clasic, din lemn masiv, printre preferinte fiind piesele din nuc, fag sau tei.

"Au fost solicitari din Paris, de exemplu, am ajuns sa ne trimitem designerii si sa mobilam apartamente de acolo", a declarat Edward Stanescu, reprezentantul unui producator de mobila.

Anca Dumitrescu, reprezentanta unei alte companii de profil, a spus ca o bucatarie cu toate echipamentele electrocasnice incluse in pret si cu TVA ajunge la circa 30.000 de euro.

Au reusit in afaceri Fabrica din Maramures: de la sopron la exportator de mobila in Germania si Canada

In schimb, din cauza bugetelor modeste, romanii prefera sa achizitioneze mobila ieftina, de pal, cu dimensiuni reduse, care sa incapa in locuintele lor mici.

Statisticile arata ca in prima jumatate a anului a fost importata mobila de 40 de milioane de euro din China si Turcia, cifra fiind in crestere fata de anul trecut.

Citeste si:
Miza alegerilor din Germania pentru România
Miza alegerilor din Germania pentru România
Bucureștiul se teme de o Europă cu mai multe viteze, de o criză economică adăugată la cea sanitară și de complicațiile pe care le poate produce Rusia la periferia estică a UE. România...
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
Ce se întâmplă dacă moţiunea de cenzură va fi respinsă la CCR. Soluția anunțată de USR PLUS
USR PLUS va depune o nouă moţiune de cenzură alături de AUR, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că procedura depunerii moţiunii care este deja în Parlament este...
Sursa: Ziare.com