Cat te costa o masa de Craciun, daca apelezi la serviciile de catering?

Duminica, 14 Noiembrie 2010, ora 18:43
12300 citiri
Cat te costa o masa de Craciun, daca apelezi la serviciile de catering?
Foto: agenda.ro

Desi mai este o luna si jumatate pana la Craciun, firmele de catering s-au grabit sa-si anunte ofertele la meniurile pentru mesele de Sarbatori, constiente fiind ca familiile din Romania s-au modernizat si ca locul femeii nu mai este de multa vreme numai in bucatarie.

Mizand pe faptul ca tinerele familii sunt fie mai nepricepute in arta gatitului, fie cu un program prea incarcat la locul de munca pentru a mai apuca sa faca pregatirile culinare necesare, companiile de catering le ofera acestora posibilitatea de a comanda produse specifice acestor Sarbatori.

Astfel, platourile nu doar ca sunt imbelsugate, insa au si preturi de criza, care concureaza cu cheltuielile pe care o gospodina le-ar face daca ar pregati acasa masa de Craciun sau Revelion. Acest lucru presupune ca, in dorina de a atrage cat mai multi clienti, companiile in cauza s-au adaptat conditiilor economice din tara noastra.

Din analiza catorva oferte ale acestor companii reiese ca o familie de 4 persoane va putea avea o masa de Craciun mai mult decat imbelsugata, pe care va da undeva in jurul sumei de 400-500 de lei.

De exemplu, una dintre aceste companii care se ocupa atat de organizarea de evenimente cat si de livrarea de mancare, Ana Catering, are o oferta pentru masa de Craciun care presupune un cost de aproximaiv 100 de lei de persoana (25 de euro). Pentru aceasta suma, puteti avea un meniu format din mai multe platouri cu gustari reci sau calde, dar si desert.

Meniul complet arata astfel: platoul Haiducului(70g)- format din sorici, sunculita taraneasca, babic, jumari, chiftelute taranesti, sacusca cu ciuperci, platoul vanatorului(70g)-format din rulada de fazan, carnati de mistret, salam de caprioara, pastrama de urs, platoul ciobanasul(70g)-telemea de oi, branza de burduf in coaja de brad, urda cu marar, cascaval cu piper, salata de ceapa rosie, masline, platoul pescarului (70g)- format din salata de icre de stiuca, salata cu peste afumat, rulouri de pastrav marinat si platou cald/barbeque - format din sarmalute traditionale, mamaliga, afumatura, ardei iute-2buc.-3/4 portii, sarmalute de post cu mamaliga si ardei iute-2buc.-1/4 portii, pastrama de oaie-50g, carnati de casa-50g, pomana porcului -100g, cartofi cu sos de branza-100g, salata ardei copt-50g, muraturi-50g. La desert primiti prajituri de casa-50g, cozonac de casa-50g, panetone-50g, cornulete cu rahat si nuca-50g.

Comenzi pentru masa de Craciun primeste si o alta firma care se ocupa cu livrarea de mancare, Casa Calypso, unde meniul presupune platouri cu produse traditionale pentru 6, 10 sau 15 persoane.

Platourile pentru 6 persoane costa 314 lei si sunt formate din salata de boeuf, toba de casa, caltabos de casa, sunculita taraneasca, sorici de purcel, telemea de oaie, cruditati (rosii, castraveti, ceapa rosie), sarmalute (optional mamaliguta si ardei), muschiulet de porc impanat cu carnaciori.

Platourile pentru 10 persoane costa 610 lei si sunt formate din salata de boeuf, toba de casa, caltabos de casa, sunculita taraneasca, sorici de purcel, telemea de oaie, branza de burduf, cruditati (rosii, castraveti, ceapa rosie), sarmalute (optional mamaliguta si ardei) si peste la alegere.

Daca la masa de Craciun va strangeti 15 persoane, puteti comanda platouri pentru toti acesti invitati contra sumei de 1.046 lei. Aceste platori contin aceeasi salata de boeuf, toba de casa, caltabos de casa, sunculita taraneasca, sorici de purcel, telemea de oaie, branza de burduf, cascaval, cruditati, sarmalute si purcelus de lapte la cuptor.

Pe langa aceste produse, pentru a-si face oferta mai atractiva, Casa Calypso ofera cadou, in functie de meniul ales, 2 sau 4 cozonaci, unul cu nuca si cacao si altul cu branza de vaci si stafide.

120 lei de persoana, masa de Craciun in stil italienesc

Daca va plac petrecerile tematice, puteti invita acasa mai multi prieteni si sa petreceti un Craciun in stil italienesc. Trattoria del Tatoli are deja mai multe oferte pentru masa de Craciun, insa comanda minima trebuie sa fie de 300 de lei.

Unul din cele 5 meniuri puse la dispozitie de Trattoria del Tatoli presupune mini caprese (bocconcino, rosii, ulei masline), bruschete con pomodoro (paine prajita, rosii, ulei masline), verdure alla grilia (legume la gratar, ulei masline), fegatini di pollo con aceto balsamico (ficatei de pui, andive, otet balsamic), piftie de curcan, carnaciori proaspeti, ciupercute cu bacon la gratar, focaccia con aglio e origano (focaccia cu usturoi si oregano).

Felul doi este format din salau menurier, sos de vin alb si capere (salau pane, sos de vin alb si capere), plus cartofi natur si lamaie, iar felul de baza pollo gorgonzola (piept de pui, sos gorgonzola), scaloppine primavera (file de porc, sos de mustar, praz, crema), Risotto primavera (orez,ciuperci,vinete,dovlecei,ardei), cartofi la cuptor cu rozmarin si ulei de masline, salata de varza alba cu marar, focaccia. La desert, primiti un Tiramisu cu fructe de padure. Pretul unui astfel de meniu este de 120 lei/persoana.

Practic, apeland la astfel de servicii, puteti avea pe masa de Craciun sarmalute, fripturi, salate de toate felurile sau mancaruri sofisticate, doar printr-un simplu telefon.

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#masa Craciun, #catering masa Craciun, #preturi catering Craciun , #preturi produse