Romanii au vorbit 30 de miliarde de minute la mobil, in 2008

Joi, 04 Iunie 2009, ora 11:55
1250 citiri
Romanii au vorbit 30 de miliarde de minute la mobil, in 2008
Foto: Flickr

Romanii au efectuat 16 miliarde de apeluri de pe telefoanele mobile, anul trecut, echivalentul a 30 de miliarde de minute, inregistrandu-se o crestere de 36%, respectiv 44%, fata de anul precedent.

Un utilizator de telefonie mobila a efectuat, in medie, un trafic de voce de 1 ora si 54 de minute si 62 de apeluri, in fiecare luna, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii, remis Ziare.com.

Durata medie a unui apel de voce a crescut usor, cu 7 secunde, ajungand la 1 minut si 51 de secunde.

Utilizatorii din Romania vorbesc mai mult in propria retea, in masura de 81%, o crestere de 47 de procente fata de anul precedent, datorita ofertelor cu minute gratuite incluse, propuse de furnizori.

De asemenea, a crescut numarul de mesaje scrise, cu 36,5%, ajungand la un numar de 4 miliarde, 79% dintre acestea fiind in reteaua proprie.

Pe segmentul de telefonie fixa, s-a inregistrat o majorare a numarului de linii de acces, cu 18 procente, pana la cinci milioane. Volumul traficului de voce de pe telefonul fix a crescut cu 22 de procente, fata de 2007, la aproape 10 miliarde de minute.

Din totalul traficului de voce realizat prin intermediul retelelor publice fixe in anul 2008, 36% reprezinta traficul realizat de catre utilizatorii furnizorilor alternativi. Utilizatorii de furnizori alternativi au sunat, in principal, catre alte retele fixe (33,1%), dar si in reteaua proprie (32,5%).

Pana la data de 31 decemebrie 2008, se inregistrau 5,65 de abonati ale programelor audiovizuale, cu 7,7 procente mai multi decat in anul precedent. A crescut numarul abonatilor la retele satelit de tip DTH (direct-to-home), cu aproximativ 27 de procente, ajungand la doua milioane.

Cei mai multi romani sunt abonati la televiziunea prin cablu, 62%, in scadere fata de cota din 2007, de 68 de procente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#numar apeluri telefoane, #crestere apeluri mobil , #preturi telefoane mobile