Sezonul trufandalelor în piețe. Cât costă salata verde la ghiveci: "Este și mult mai gustoasă decât dacă ar fi tăiată"

Marti, 28 Martie 2023, ora 11:10
1620 citiri
Sezonul trufandalelor în piețe. Cât costă salata verde la ghiveci: "Este și mult mai gustoasă decât dacă ar fi tăiată"
Salata cu rădăcină FOTO sansanews.ro

Sezonul trufandalelor a fost deschis, iar producătorii și comercianții și-au încărcat tarabele cu verdețuri.

Oferta este bogată astfel că cei mai inventivi au găsit metode noi pentru a-și vinde produsele.

În Piața Centrală din Buzău, o producătoare din Pogoanele vinde salata cu rădăcină, direct din alveole. Astfel, salata rămâne proaspătă mai mult timp și nu trebuie consumată imediat după ce a fost cumpărată.

”Am luat răsadurile și le-am mutat în alveole. Așa fiecare salată poate fi vândută cu rădăcină, direct din alveolă. Este și pentru noi foarte ușor de transportat, limităm și pierderile pentru că salata rămâne proaspătă mult timp și este și mult mai gustoasă decât dacă ar fi tăiată”, a explicat femeia pentru sansanews.ro.

Clienții care au cumpărat o dată au revenit la tarabă.

”Este foarte bună și gustoasă. Nu am mai văzut așa salată, cu rădăcină. Ține mai mult dacă o cumpăr în ghiveci și costă doi lei, un preț convenabil”, a spus unul dintre clienți.

Pe tarabe clienții găsesc ceapă verde, ridichi, spanac și urzici, iar prețurile sunt aproape aceleași la toți vânzătorii.

O legătură de ceapă verde se vinde cu 1,5 lei, o legătură de ridichi costă 2 lei. Spanacul și urzicile se vând la kilogram cu prețuri de 6, respectiv 25 de lei. Loboda și ștevia costă 1 leu sau 1,5 lei.

#preturi, #verdeata, #Piata, #Buzau, #salata verde, #ghiveci , #stiri sociale