Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Amenzi drastice de la Protectia Consumatorilor pentru mizeria din trenuri si Gara de Nord

Joi, 23 Iulie 2015, ora 07:36
4374 citiri
Amenzi drastice de la Protectia Consumatorilor pentru mizeria din trenuri si Gara de Nord
Foto: Arhiva Ziare.com

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au aplicat, in urma unui control efectuat miercuri in Gara de Nord, amenzi totale de 171.000 de lei pentru conditiile de pe peroane si din vagoanele a sase garnituri de trenuri, precum si unui numar de 10 comercianti de produse alimentare.

Potrivit unui comunicat al ANPC, inspectorii au verificat conditiile de pe peroane si din vagoane oferite consumatorilor, cat si din unitatile de alimentatie publica din incinta Garii de Nord si din vagoanele restaurant.

"Au fost controlate 6 garnituri de tren, de diferite ranguri, cu plecare din Gara de Nord, cu diferite destinatii. Pentru aceste nereguli au fost aplicate sanctiuni in valoare de 100.000 lei si au fost aplicate masuri complementare de remediere a deficientelor.

S-a verificat un numar de 10 operatori economici care desfasurau activitati de comert cu produse alimentare si s-a aplicat un numar de 10 amenzi contraventionale, valoarea acestora insumand 71.000 lei", se mentioneaza in comunicat.

Astfel, au fost oprite definitiv de la comercializare 116 kg de produse alimentare expirate, 21 de litri de bauturi racoritoare ca produse nesigure si 50 kg de preparate culinare fara data limita de consum.

Victoria calatorilor: RATB, amendata de Protectia Consumatorilor pentru conditiile de transport

De asemenea, s-a oprit temporar activitatea de comercializare la 4 unitati si unei farmacii aflate in Gara de Nord, care comercializa produse farmaceutice (creme) expirate.

"Respectul pentru consumatori, pentru drepturile acestora trebuie sa fie prioritar. Lipsa apei potabile, conditiile de transport improprii, a mizeriei din vagoane, a lipsei aerului conditionat, lipsa scaunelor in zonele de asteptare a trenurilor nu trebuie sa mai existe in Romania. Imi doresc ca astfel de cazuri sa fie din ce in ce mai izolate si sa putem beneficia de conditii de transport civilizate, europene. Astfel de controale vor continua astfel incat consumatorilor sa le fie respectate drepturile", a declarat Marius Alexandru Dunca, presedinte ANPC.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#amenda OPC Gara de Nord, #amenda OPC CFR mizerie trenuri , #protectia consumatorului