Ziare.com

Care sunt iaurturile cu fructe ce contin cele mai multe E-uri

Joi, 13 Septembrie 2012, ora 07:50

   

Care sunt iaurturile cu fructe ce contin cele mai multe E-uri
Patru iaurturi cu fructe, de la trei producatori diferiti, se afla in topul cu cele mai multe E-uri de pe piata romaneasca, potrivit unui raport al Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania.

Astfel, iaurtul produs de Muller Dairy, Muller Froop, cu preparat de kiwi, are cinci E-uri: acid citric, citrat de sodiu, esteri lactici ai mono si digliceridelor cu acizi grasi, colorant complex cupru - clorofila si azot.

Tot un continut de 5 E-uri se regaseste si in Muller Mix, iaurt cu frisca si preparat de mure si zmeura: guma locust, guma guar, pectine, acid citric si citrat de calciu.

De la Albalact, iaurtul cu piersici si caise Zuzu are 5 E-uri, anume: beta-caroten, citrat de sodiu, citrat de calciu, acid citric si pectina.

Nu in ultimul rand, iaurtul cu dulceata de nuci verzi Napolact contine pectina, guma carruba, luteina, cupru clorofila si acid citric.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! - InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3848 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Probabil ca se asteapta si la multumiri

Meritate de altfel.
Rar se intampla ca aceia care te otravesc sa-ti dea si amanunte.
Un fel de scuipat in ochi.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor