Ce mai reclama romanii la Protectia Consumatorului

Luni, 26 Martie 2012, ora 16:45
2492 citiri
Ce mai reclama romanii la Protectia Consumatorului
Foto: TVR Info

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Constantin Cerbulescu, a anuntat ca se va face o centralizare a datelor de la organizatiile de acest gen din Uniunea Europeana.

"Exista acel fond de 200.000 de euro la nivelul UE, din care Romania va lua 5 mii de euro, pentru implementarea proiectului de centralizare si raportare a datelor. Acestea vor fi prezentate la sfarsitul anului", a declarat Constantin Cerbulescu.

De asemenea, el a prezentat structura reclamatiilor pe piata de servicii si produse.

Astfel, in ultimul an, s-au facut peste 51.000 de sesizari, cele mai multe fiind despre serviciile nealimentare, adica 24.000, produsele nealimentare (11.000) si serviciile de utilitati (distributie de energie electrica, gaze, apa, canalizare, termoficare).

In plus, 4.900 de reclamatii au fost facute pentru serviciile de telefonie fixa si mobila, cele mai multe avand ca subiect facturi incarcate eronat, costuri dublate, refuzul operatorului de a rezilia contractului, nefunctionarea serviciului, neemiterea desfasuratorului sau a facturii, prelungirea contractului fara acordul clientului.

La capitolul utilitati publice, cele mai multe reclamatii au fost in legatura cu energia electrica (2.265), sesizandu-se indeosebi situatii cand aceasta a fost intrerupta.

"Acolo unde au existat deficiente sau incalcarea unor termene din contract, am intervenit si am aplicat sanctiuni", a conchis Cerbulescu.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#protectia consumatorilor centralizare date, #ANPC proiect centralizare date, #reclamatii protectia consumatorilor , #protectia consumatorului