Ziare.com

Ce trebuie sa stii in caz de accident de masina in Europa

Marti, 11 Septembrie 2012, ora 07:49

   

Ce trebuie sa stii in caz de accident de masina in Europa
Daca aveti obiceiul sa calatoriti cu masina prin Uniunea Europeana, trebuie sa cunoasteti si legislatia locala, in cazul in care aveti accidente.

Cand circulati prin UE, aveti nevoie de urmatoarele documente:

Cartea Verde: prin acest document se atesta ca esti asigurat si trebuie sa indice:
- coordonatele asiguratorului;
Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

- numarul de contract de asigurare a automobilului.

Certificatul de constatare amiabila: document agreat la nivel european (rubricile sunt identice, oricare ar fi limba).

La locul accidentului trebuie sa luati coordonatele partii adverse ce figureaza pe cartea verde: coordonatele complete ale conducatorului auto, verificand identitatea sa, coordonatele companiei de asigurari, numarul politei de asigurari, numarul de inmatriculare al vehiculului.

De asemenea, trebuie notate numele si adresa eventualilor martori. In plus, trebuie completat cu atentie formularul de constatare amiabila si trebuie sa rugati si partea adversa sa il semneze.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! - InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5558 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor