Ziare.com

Cum recunoastem produsele sigure

Luni, 01 Octombrie 2012, ora 07:05

   

Cum recunoastem produsele sigure
Cumparatorii devin din ce in ce mai interesati de specificatiile produselor pe care le cumpara, insa, in afara de data expirarii, de exemplu, nu prea stiu la ce altceva sa se uite.

Iata cum puteti recunoaste produsele sigure, adica produsul care, in conditii normale sau rezonabil previzibile de utilizare, inclusiv de durata si de punere in functiune, de instalare si de necesitati de intretinere, nu prezinta niciun risc sau numai riscuri minime compatibile cu utilizarea produsului si considerate ca acceptabile si corespunzatoare unui nivel ridicat de protectie a sanatatii si securitatii

Se iau in considerare in special:

1. Caracteristicile produsului, (compozitia, ambalarea, conditiile de asamblare si, de montaj si de intretinere);

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

2. Efectul asupra altor produse, (daca utilizarea lui impreuna cu alte produse poate fi rezonabil previzibila);

3. Prezentarea produsului, etichetarea sa, orice avertizari si instructiuni pentru utilizarea si distrugerea lui, precum si orice alta indicatie sau informatie referitoare la produs;

4. Categoriile de consumatori expuse riscului in cazul utilizarii produsului, in particular copiii si persoanele in varsta.

Produsele vizate sunt toate acelea care, inclusiv in contextul furnizarii unui serviciu, sunt destinate consumatorilor sau care pot, in conditii previzibile in mod rezonabil, sa fie folosite de consumatori, chiar daca nu le sunt destinate si furnizate sau puse la dispozitie, in cursul unei activitati comerciale (indiferent daca sunt noi, folosite sau reconditionate).

Ce trebuie urmarit pentru o cat mai buna securitate a produselor:

- Marcajul de Conformitate CE
- Clasificarea, ambalarea si etichetarea substantelor periculoase
- Etichetarea
- Inscriptionarea termenului de valabilitate
- Biodegradabilitatea si etichetarea detergentilor.


Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! - InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.
Citeste mai multe despre masuri siguranta produse produse sigure
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1644 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor