La ce trebuie sa fiti atenti cand alegeti o pereche de pantofi

Marti, 23 Octombrie 2012, ora 08:51
10630 citiri
La ce trebuie sa fiti atenti cand alegeti o pereche de pantofi
Foto: Cardlytics

Achizitia unei noi perechi de pantofi este o indeletnicire placuta pentru majoritatea dintre noi, insa trebuie sa fim atenti la cateva aspecte, daca vrem ca incaltamintea sa reziste mai mult de un sezon.

Produsele de acest tip trebuie sa fie insotite de urmatoarele elementele de identificare si caracterizare:

- Denumire produs;

- Denumirea si/sau marca producatorului;

- Adresa postala a sediului social pentru producatorii/importatorii din afara UE;

- Adresa postala a sediului unde pot fi contactati pentru producatorii/distribuitorii din UE;

- Principalele caracteristici tehnice: marime, culoare, model;

- Modul de intretinere (de obicei este un prospect prezent in ambalajul in care se comercializeaza produsul);

Articolele de incaltaminte trebuie achizitionate numai din magazine si/sau raioane specializate, unde se elibereaza documente de cumparare (factura, bon fiscal, chitanta).

De asemnea, trebuie sa acordati o atentie deosebita la achizitionarea articolelor de incaltaminte de sport care poarta numele unor marci consacrate, dar al caror pret este exagerat de mic in raport cu pretul real al unor astfel de produse, existand riscul ca acestea sa fie contrafacute.

Trebuie sa examinati cu atentie incaltamintea si probati ambii pantofi alesi inainte de a lua decizia de cumparare.

Incaltamintea trebuie sa fie etichetata prin pictograme corespunzatoare celor 3 parti componente: fata; captuseala si acoperis de brant; talpa exterioara si pictograme ale materialelor utilizate la producerea articolelor de incaltaminte: piei cu fata naturala, piei cu fata corectata, materiale textile si alte materiale.

Etichetarea se face pe cel putin unul dintre articolele de incaltaminte al fiecarei perechi si se realizeaza prin imprimare, lipire, stantare sau atasarea unei etichete.

De asemenea, etichetarea trebuie sa fie vizibila, bine aplicata si accesibila si sa nu induca in eroare consumatorul, iar pictogramele trebuie sa fie suficient de mari pentru ca informatiile continute de acestea sa fie usor de inteles.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! - InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#sfaturi achizitie pantofi, #cumparare incaltaminte , #protectia consumatorului