Ziare.com

La ce trebuie sa fiti atenti cand cumparati haine pentru copii

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 08:12

   

La ce trebuie sa fiti atenti cand cumparati haine pentru copii
Hainele copiilor, chiar mai mult decat cele ale adultilor, trebuie sa respecte niste norme de siguranta si nu numai, altfel existand riscuri pentru cei mici.

Producatorii, distribuitorii, importatorii si comerciantii cu amanuntul trebuie sa se asigure ca, snururile de la hainutele de copii sunt in conformitate cu standardul european sau sa ofere un nivel echivalent de siguranta.

In cazul parintiilor, acestia pot urmari, de asemenea, aceste recomandari de baza:

1. Hainele pentru copii de pana la 7 ani (inaltime 1,34 m) nu ar trebui sa aiba cordoane sau snururi in zona gatului.

2. Hainele pentru 7-14 ani nu ar trebui sa aiba in zona capului sau a gatului cordon, snur mai lat de 75 mm (7,5 cm) cu capetele libere. Hainele pentru copii nu ar trebui sa aiba cordoane sau snururi cu capetele libere mai lungi de 140 mm (14 cm), in zona taliei.

3. Hainele pentru copii nu ar trebui sa aiba, ca si sistem de prindere in jurul gatului, snur, cordon.

4. Hainele pentru copii care sunt croite sa se lege in partea din fata nu ar trebui sa aiba partea de snur care se leaga mai lunga de 360mm (36 cm).

5. Siretul de la pantofi, dupa ce a fost legat, trebuie sa fie in totalitate in interiorul pantalonului. Cordonul de la haina copilului, dupa ce a fost legat, nu trebuie sa atarne.

6. Daca aveti deja cumparate articole de imbracaminte pentru copii care nu indeplinesc cerintele de mai sus puteti sa le faceti dumneavoastra sigure prin eliminarea cordonului sau a snurului sau prin scurtarea acestora, dupa caz.

7. Daca ati cumparat o haina care nu respecta aceste reguli de baza, aveti posibilitatea sa sesizati la Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.

8. Articolele de imbracaminte confectionate acasa, de asemenea, trebuie sa indeplineasca cerintele de mai sus.


Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! - InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3609 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor