Ziare.com

La ce trebuie sa fiti atenti cand faceti shopping online

Luni, 15 Octombrie 2012, ora 08:16

   

La ce trebuie sa fiti atenti cand faceti shopping online
Cumparaturile online ne pot usura viata, dar pot, in acelasi timp, sa ne lase conturile goale, daca nu suntem atenti la site-urile pe care le utilizam in acest scop.

Din pozitia cumparatorului, avantajele comertului online sunt legate de:

- Timp: consumatorul poate vizita mai multe magazine virtuale intr-un timp foarte scurt (mult mai scurt decat timpul pe care il implica prezenta fizica a unei persoane intr-un magazin real);

- Libertatea de a alege: datorita numarului mare de magazine pe care consumatorul le poate vizita, acesta va avea posibilitatea de a alege un produs in functie de un numar mult mai mare de optiuni (pret, data livrarii, culoare, etc.).

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Cum recunosti site-urile ilegale

- Daca observi ca datele tale apar pe site-uri unde tu nu ai permis afisajul lor, adreseaza-te celui care intretine site-ul.

- Daca datele acestuia nu sunt afisate, in Romania te poti adresa Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

- In UE, te adresezi catre European Data Protection Superviser.

- In acest sens este si Legea nr. 677/2001, pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Atentie la Spamuri

Efectuarea de comunicari comerciale prin posta electronica este interzisa, cu exceptia cazului in care destinatarul si-a exprimat in prealabil consimtamantul expres pentru a primi asemenea comunicari.

Comunicarile comerciale care constituie un serviciu al societatii informationale sau o parte a acestuia, in masura in care sunt permise, trebuie sa respecte cel putin urmatoarele conditii:

- Sa fie clar identificabile ca atare;

- Persoana fizica sau juridica in numele careia sunt facute sa fie clar identificata;

- Ofertele promotionale, precum reducerile, premiile si cadourile, sa fie clar identificabile, iar conditiile care trebuie indeplinite pentru obtinerea lor sa fie usor accesibile si clar prezentate;

- Competitiile si jocurile promotionale sa fie clar identificabile ca atare, iar conditiile de participare sa fie usor accesibile si clar prezentate;

- Orice alte conditii impuse prin dispozitiile legale in vigoare.

Intr-un recent studiu Eurostat, se arata ca in 2011, 73% din locuitorii Uniunii Europene aveau acces la Internet. In Romania doar 47% din locuitori au acces la Internet, de 3 ori mai mult decat in 2006.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania - A.N.P.C.P.P.S.Romania - o9atitudine ! - InfoCons, unica organizatie din Romania cu drepturi depline in Consumers International, membra fondatoare a Federatiei Asociatiilor de Consumatori.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5223 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Comertul online e valabil in special pentru produsele IT

si mai putin pentru alte produse.
Eu imi exprim nemultumirea fata de e-mag care mi-a livrat un produs iar la instalarea acestuia am avut ceva probleme iar cei de la e-mag nu au avut buna dispozitie sa rezolve inconvenientul cu toate ca produsul e in garantie.
Online as achizitiona numai produse software.

 

Orice Tranzactie Online Este Limitata

Toate tranzactiile online sunt limitate atat cat si de Visa sau Mastercard, cat si de banca emitenta de card, si in caz de frauda, se poate face refuz de plata si banca are dreptul de-a anula orice fel de tranzactie facuta online. Cine pierde este magazinul sau merchant-ul care a efectuat tranzactia

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor