1,5 milioane de masini fara RCA in Romania?

Marti, 18 Mai 2010, ora 15:47
2685 citiri
1,5 milioane de masini fara RCA in Romania?

Autoritatile nu cunosc exact care este numarul soferilor care circula fara asigurare de raspundere civila auto obligatorie (RCA). In prezent, circa 3,8 milioane autovehicule figureaza in statisticile Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) ca avand o polita RCA.

"Daca facem comparatia celor 3,8 milioane masini care au RCA cu cele 3,7 milioane masini care au efectuata inspectia tehnica periodica (ITP - n.red.) stam bine din punct de vedere al gradului de acoperire cu RCA.

Daca insa ne raportam la numarul de autovehicule inmatriculate din Romania, parc auto care are 5,3 milioane masini, atunci situatia nu mai este asa de buna", au declarat reprezentanti din CSA.

Potrivit acestora, problema este undeva la radierea masinilor. "Este o situatie bizara in ceea ce priveste radierea automobilelor", considera reprezentantii asiguratorilor.

Daca se face diferenta fata de cifrele ce indica parcul auto inmatriculat reies 1,5 milioane automobile care figureaza ca neavand o polita RCA. Este posibil ca aceste masini de fapt sa nu circule, pentru ca nici in urma accidentelor auto si nici din controalele politiei in trafic nu a reiesit ca ar exista un numar atat de mare de automobile fara asigurare obligatorie auto.

La sfarsitul lunii martie, parcul auto national era de peste 5,3 milioane de autovehicule, cu 27.279 mai putine fata de inceputul aceleiasi luni, potrivit Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor din cadrul Politiei Romane.

Asigurarea RCA, inutila in caz de dosar penal

Comparativ cu martie anul trecut, numarul inmatricularilor noi a scazut cu aproape 50%. Per total, numarul vehiculelor care circulau pe soselele Romaniei era, la sfarsitul lunii martie, de fix 5.305.721 de unitati. Cea mai vanduta marca din Romania a fost, in martie, Dacia, cu 836 de unitati, in scadere cu 56,21 la suta fata de perioada similara din anul precedent.

Soferii vor primi banii de la RCA inainte de reparatia masinii

In ceea ce priveste asigurarile generale, unde cea mai mare pondere o detin asigurarile auto obligatorii si facultative, in primul trimestru s-a inregistrat un volum de prime subscrise de 1,874 miliarde de lei, in scadere cu 7,62% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor centralizate de CSA.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#masini fara RCA, #statistici RCA Romania , #RCA