ANRE: Cel mai probabil pretul energiei electrice nu se va modifica

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 18:34
1051 citiri
ANRE: Cel mai probabil pretul energiei electrice nu se va modifica
Foto: Arhiva

Pretul electricitatii va ramane cel mai probabil constant, si pentru populatie, si pentru industrie, intrucat o reducere a acestuia ar produce perturbatii in Sistemul Energetic National, a declarat vineri presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), Petru Lificiu.

"S-au luat in calcul diferite programe. O ieftinire a energiei electrice ar produce perturbatii in Sistemul Energetic National (SEN). Cel mai probabil, preturile vor ramane constante. O reechilibrare in conditii de criza ar fi dificila", a precizat Petru Lificiu, in cadrul unei conferinte de presa.

De asemenea, acesta a mai spus ca saptamana viitoare, la sfarsitul lunii iunie, va da un raspuns in ceea ce priveste decizia exacta luata de ANRE privind pretul energiei electrice.

Presedintele ANRE a afirmat marti, prezent la un eveniment in Suceava, ca autoritatea are in calcul trei programe ce prevad o posibila reducere de cateva procente a pretului la electricitate, pentru cele trei categorii de consumatori, de inalta tensiune, tensiune medie si joasa tensiune.

Energia electrica de inalta tensiune alimenteaza circa 100 de companii mari din industrie, cu tensiune medie sunt alimentati aproximativ 14.000-15.000 de agenti economici si 100.000 de consumatori casnici, iar alte opt milioane de casnici, prin joasa tensiune.

Gazele s-au ieftinit cu 5%, incepand cu 1 iulie, pentru toti consumatorii, decizie publicata in Monitorul Oficial.

ANRE se afla in subordinea directa a Guvernului si are misiunea de a crea si aplica sistemul de reglementari necesar functionarii sectorului energiei si pietelor de energie electrica, energie termica si gaze naturale in conditii de eficienta, concurenta, transparenta si protectie a consumatorilor.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Cum se compară prețurile carburanților din România cu cele din restul țărilor Uniunii Europene
Benzinăriile afișează prețuri mai mari la combustibil începând de vineri, 19 aprilie. Prețurile ridicate pentru benzină și motorină au reprezentat motive de dezbatere și au fost, în...
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset: Exynos 2500
Samsung se află în plin proces de dezvoltare a unui nou chipset, Exynos 2500, care promite să fie o versiune îmbunătățită a modelului actual, Exynos 2400. Noul procesor este proiectat...
#ANRE energie electrica pret, #pret nemodificat electricitate, #Sistemul Energetic National , #RCA