Anvelopele eco devin obligatorii in UE

Miercuri, 19 Noiembrie 2008, ora 07:23
1782 citiri
Anvelopele eco devin obligatorii in UE

Comisia Europeana va impune etichetarea anvelopelor in functie de eficienta energetica si de performante, incepand cu 2012, masura care va reduce considerabil facturile la benzina.

Prin aceasta masura, CE vrea sa protejeze mediul inconjurator si va permite, prin folosirea la scara larga a anvelopelor eco, reducerea consumului de carburanti pana la 6,6 milioane de tone pana in 2020, scrie Adevarul.

Etichetele vor fi asemanatoare cu cele folosite pentru produsele electrocasnice. Din clasa energetica "A" vor face parte cauciucurile cele mai "verzi", iar in ultima clasa, "G", se vor incadra pneurile automobilelor cel mai putin eficiente. Se va tine cont atat de evaluarea aderentei, cat si de nivelul de zgomot, masurat in decibeli.

Performantele anvelopelor influenteaza in mod direct atat siguranta rutiera.

Directiva europeana a etichetarii energetice a aparatelor electrice si electrocasnice a fost adoptata cu 14 ani in urma si a dat rezultate foarte bune in privinta economisirii energiei de catre consumatorii casnici.

Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4. Cu ce specificații vine
Xiaomi a lansat pe piața din România noua tabletă Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, un dispozitiv care promite un display excepțional și care este disponibil la precomandă până pe 28 aprilie prin...
#UE, #CE, #ecologie, #anvelope, #energie, #carburanti , #RCA