Bancile isi scot recuperatorii la inaintare

Joi, 23 Aprilie 2009, ora 09:46
1709 citiri
Bancile isi scot recuperatorii la inaintare
Foto: News Channel

Din ce in ce mai multi romani sunt afectati de criza economica si asta se vede cel mai bine in restantele pe care le au la banci. Intr-un an, restantele mai vechi de 90 de zile ale populatiei au crescut de 2,5 ori.

Astfel, la sfarsitul lunii februarie, in jur de 515.000 de romani cumulau restante mai vechi de 30 de zile in valoare de 1,324 miliarde de lei, potrivit datelor oficiale ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Aproximativ 82% din totalul restantelor, adica 1,088 miliarde de lei, reprezinta intarzierile la plata care trec de 90 de zile, in crestere cu 20,26% fata de ianuarie si de 2,5 ori mai mare raportat la februarie 2008.

Valoarea totala a restantelor nu reprezinta insa decat 1,28% din totalul creditelor angajate de populatie, pana la sfarsitul lunii februarie.

"Se vede ca cifrele au crescut mult in ultimele luni, in contextul crizei internationale, insa nu sunt in masura sa puna in pericol stabilitatea sistemului bancar", a declarat pentru, Gandul, Aurelian Dochia, managing partner la firma de consultanta financiara Concept.

Dochia spune ca lucrurile se vor linisti abia prin toamna, dar pana atunci restantele la credite vor continua sa creasca.

Majoritatea restantelor populatiei s-au inregistrat la creditele de consum, imprumuturi care reprezinta de altfel grosul finantarilor acordate de banci.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#sute mii romani, #recuperatori credite, #credit bancar, #Birou Credite , #RCA