Berea, apa romanului pe timp de criza

Autor: Ana Ilie
Duminica, 12 Aprilie 2009, ora 10:40
1773 citiri
Berea, apa romanului pe timp de criza

Berea ramane o afacere profitabila chiar si pe timp de criza. Asa cum spun specialistii, e posibil ca anul acesta vanzarile sa nu stagneze, ci sa creasca.

Intrata in topul primelor 20 tari din lume si situata pe locul sase in Europa privind consumul de bere, Romania lasa deoparte criza economica atunci cand vine vorba de bautura ieftina care tine de sete toata vara, informeaza Evenimentul Zilei.

Productia interna insumeaza aproximativ 20 de milioane de hectolitri pe an. O socoteala simpla ar spune ca romanii, mari amatori de bere, o consuma din ce in ce mai mult, ca pe apa.

Scumpirile din luna aprilie pentru bauturile alcoolice si tutun nu i-au pus pe specialistii de sondaje sa faca previziuni pesimiste in legatura cu vanzarile de anul acesta.

"Segmentul berii nu este un segment care va fi ocolit de criza financiara, dar nu putem vorbi de o stagnare pe aceasta piata. In 2008, piata berii a crescut cu 4,1% fata de 2007, iar pentru 2009 estimam ca vanzarile vor continua sa creasca, desigur intr-un ritm mai lent fata de anii precedenti", a spus Constantin Bratu, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei (ASB), pentru sursa citata.

Combinatia catre care se indreapta de obicei romanii este "mult si ieftin", dar Constantin Bratu crede ca, odata cu evolutia pietei, consumatorii isi vor diversifica gusturile.

Pana cand apar alte oferte, raman la PET: "Segmentul PET isi mentine pozitia de lider in topul preferintelor, cu o pondere de 46,5% din vanzari, urmat de sticla - cu o pondere de 37,5%.

Segmentul care a inregistrat cea mai mare crestere ca volum anul trecut este doza, vanzarile fiind mai mari cu 25% fata de anul 2007".

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#consum bere Romania, #criza economica , #RCA