Ziare.com

Cardul poate micsora valoarea creditului

Joi, 04 Septembrie 2008, ora 08:35

   

Cardul poate micsora valoarea creditului
Simpla detinere a unui card de credit poate contribui semnificativ la reducerea creditului maxim ce poate fi accesat de catre o persoana fizica.

Astfel ca un card cu limita de credit de 6.000 de lei va adauga la angajamentele de plata pana la 240 de lei, indiferent daca creditul este accesat sau nu.

Mai simplu, institutiile de credit iau in considerare la evaluarea clientului si cardurile de credit sau descoperitul de cont pe care acesta le-a accesat, informeaza Cotidianul.

Un procent din limita de credit pe care o aveti pe card este adaugat la angajamentele de plata. Din acest motiv gradul de indatorare creste si, implicit, valoarea creditului dorit scade. In functie de banca acest indice variaza intre 1 si 4%. Povara cardului de credit este simtita mai ales de cei cu venituri mici si medii.

Vrei sa reduci costurile afacerii cu pana la 50%? Am negociat pentru tine discounturi speciale la produsele si serviciile de care ai nevoie pentru afacerea ta. Obtine oferta AICI!

Astfel ca o familie cu venituri nete insumand 600 de euro (fiecare castiga salariul mediu pe economie), in care unul dintre soti are un card de credit cu limita maxima de 150 de euro, solicita un credit ipotecar la Alpha Bank, aceasta va pondera cu 1% limita de credit pe card, rezultand 1,5 euro pe luna adaugati la angajamentele lunare de plata.

In aceasta situatie, Alpha Bank poate aproba o suma maxima de 38.000 de euro pe o perioada maxima de 360 de luni, cu o rata lunara de 300 de euro/luna. In cazul in care sotul sau sotia nu ar fi avut cardul de credit, banca ar fi putut aproba maximum 40.000 de euro pe 360 de luni cu o rata lunara de 320 de euro. Procentele se aplica si pentru cardurile de debit cu overdraft.

Pentru o familie in care ambii soti au un card de credit sau un overdraft cu limita de 1.000 de lei, banca va adauga la angajamentele lunare de plata intre 20 si 80 de lei.

Pentru stabilirea limitei cardului de credit oferit de Alpha Bank, la determinarea capacitatii de rambursare se va lua in calcul obligatia lunara de plata reprezentand valoarea dobanzii lunare, prin aplicarea unui indice de 2% la limita de credit aprobata pentru card in lei si 1% pentru valuta.

Bancpost si Piraeus Bank pondereaza limita de credit cu 2%, indiferent de moneda sau emitent. ABN Amro ia in consideratie in calculul cheltuielilor lunare 4% din limita de credit, care este scazut din venitul net in obtinerea unui credit. Banca Romaneasca evalueaza limita aprobata drept credit cu o perioada de rambursare de 2 ani (24 luni).

Astfel, limita cardului este impartita la 24 de luni si rezulta o rata lunara de plata a datoriei care se adauga la cheltuielile lunare si se scade din venitul net disponibil.

Citeste mai multe despre card credit detine afecta valoare comision Banca
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2186 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

unde ia invatzat ***'' sa calculezi ?

1% din 150 = 1,5 mamaie, nu 15 cum calculezi tu acolo.

 

invata matematica. de clasa a 2-a

1% din 150 = 1,5 , nu 15 cum zici matale in articol

 

e o adzip bleaga

pai ce sa faci daca toate eledzip(citeste pe dos) scriu la ziare?


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor