Cele mai bune aparate DSLR pentru incepatori

Sambata, 04 Aprilie 2009, ora 15:14
12596 citiri
Cele mai bune aparate DSLR pentru incepatori
Foto: Photokina-show.com

Daca vreti sa faceti un pas inainte de la aparatele foto de tip point and shoot (camere compacte), producatorii va pun la dispozitie o gama destul de larga de aparate DSLR pentru incepatori (entry level).

Desi pana acum cativa ani camerele DSLR (digital single-lens reflex/cu obiective intersanjabile) erau disponibile mai ales pentru fotografii profesionisti, la preturi foarte mari, astazi toti mari producatori ofera cel putin 3, 4 modele pentru incepatori, la preturi mai mici.

Calitatea pozelor este ceva mai slaba decat a aparatelor profesioniste, dar este o imbunatatire vizibila fata de aparatele compacte. Printre avantaje se numara sensibilitatea mai mare (ISO 1600/3200), senzor si procesor de imagine de o calitate mult mai buna, toate acestea permitand fotografierea in conditii nefavorabile (lumina slaba, miscare) si avand rezultate excelente in conditii bune.

De asemenea, pentru aceste aparate este disponibila o gama larga de obiective, pentru orice nevoi: wide, standard zoom, telephoto, macro etc.

Iata cateva camere DSLR avantajoase din punctul de vedere al raportului calitate/pret:

Canon EOS 450D: Canon este cel mai prolific producator de aparate DSLR pentru incepatori, gama aceasta incluzand deja sase camere. Acest model a fost lansat anul trecut, fiind urmat de altele doua: 1000D, mai slab din punct de vedere calitativ, si 500D, lansat in martie acest an, prea scump pentru a se califica pentru acest articol.

Printre avantajele sale se numara rezolutia extrem de buna, de 12 MP si senzorul CMOS datorita caruia fotografiile nu au "zgomot", nici macar la ISO ridicat.Aparatul este dotat cu procesorul de imagine DIGIC III, vizor mai mare si mai luminos, masurare SPOT si o incadrare precisa in cazul utilizarii functiei LiveView. Toate acestea il aduc mult mai aproape de camerele profesioniste, dar la preturi cu cel putin 300 de euro mai mici decat primul aparat din aceasta gama.

Canon 450D poate fi gasit in Romania la aproape 2.600 de lei (kit aparat + obiectiv de 18 - 55 mm). Insa, pentru a beneficia pe deplin de senzorul foarte bun al aparatului, este recomandat sa investiti intr-un obiectiv de calitate mai buna.

Nikon D60: Aparatul se evidentiaza prin detaliile foarte bune (in special la sensibilitatea ISO mai scazuta), rezultand in imagini JPEG foarte stralucitoare. Sistemul de autofocus functioneaza foarte rapid si precis, in timp ce noul obiectiv din kit are un sistem de stabilizare al imaginii foarte eficient.

Este cel mai mic aparat DSLR de la Nikon si are o rezolutie de 10,2 MP. Aparatul este foarte usor de utilizat de catre incepatori, meniul fiind intuitiv si avand comentarii ajutatoare.

Camera se poate achizitiona in jurul pretului de 2.000 de lei (kit aparat + obiectiv 18 - 55 mm).

La doar 1.500 de lei puteti cumpara Olympus E-420, unul dintre cele mai usoare si compacte DSLR-uri. Camera are 10 MP, auto focus in trei puncte cu detectia diferentei de faza si un sistem de detectare al contrastului, selectabil in LiveView.

De asemenea, in LiveView imaginea poate fi marita de zece ori, facand mai usor focusul manual.

Kitul cuprinde si un obiectiv Zuiko 17.5-45mm.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#aparate foto DSLR, #camera DSLR entry level, #Canon 450D, #Nikon 60D, #Olympus E 420 , #RCA