Clientii OTP Bank platesc dobanzi mai mici de 10% la creditele in lei

Duminica, 21 Martie 2010, ora 22:23
1037 citiri
Clientii OTP Bank platesc dobanzi mai mici de 10% la creditele in lei
Foto: Arhiva

Clientii premium OTP Bank platesc dobanzi mai mici de 10% la creditele in lei, in conditiile in care marjele practicate au scazut de la circa 5 puncte procentuale la 2,5-3 puncte, dupa cum a anuntat directorul general Lazslo Diosi.

"Pentru creditele in lei cred ca vor scadea dobanzile, dar exista mai multe segmente diferite. Pentru clientii premium, ratele sunt deja sub 10%. Vorbim despre multi clienti, in conditiile in care dobanzile interbancare sunt sub 7,5%, iar marjele pentru acestia au scazut la 2,5 - 3 puncte procentuale, de la 5 puncte", a declarat Diosi, informeaza Mediafax.

Clientii premium sunt firmele care au reusit sa-si majoreze cifra de afaceri in criza, iar bancile se lupta pentru a-i atrage, in contextul in care "inoata in lichiditate".

Diosi a declarat ca este putin probabil ca aceasta masura sa fie aplicata in cazul tuturor clientilor.

"Dupa fiecare criza ar trebui sa aiba loc o perioada de consolidare a sectoarelor. (...) In sectorul economic real se realizeaza deja multe fuziuni si achizitii. Dar sectorul bancar din Romania a fost stabil datorita reglementarii si monitorizarii. Monitorizarea este foarte importanta intrucat si alte state au reglementari foarte stricte, dar nu si o monitorizare la fel. In Romania monitorizarea se face zinic si stabileste o disciplina foarte puternica", a mai spus directorul general OTP Bank.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#OTP Bank clienti premium, #clienti premium dobanda banca , #RCA