Conducerea ASF, asteptata sa dea explicatii, luni, in Parlament, pe fondul scandalului RCA

Luni, 24 Octombrie 2016, ora 07:45
2079 citiri
Conducerea ASF, asteptata sa dea explicatii, luni, in Parlament, pe fondul scandalului RCA
Foto: Arhiva Ziare.com

Conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara a fost convocata, pentru luni, de la ora 16:00, la audieri in Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor, pe fondul controversei legate de preturile RCA si a recentelor insolvente de pe piata asigurarilor.

"Decizia a fost luata dupa aprobarea de catre ASF, pe 17 octombrie 2016, a Raportului cu privire la determinarea tarifelor de prima maxime pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) pentru pagube produse tertilor prin accidente de vehicule. Acest raport, care a fost deja contestat de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania, stabileste tarife maximale pentru politele RCA, aruncand povara asupra persoanele fizice detinatoare de vehicule mici", a transmis, joi, biroul de presa al PSD.

Social-democratii considera ca firmele de asigurari din strainatate au preluat controlul asupra celor autohtone, consecinta fiind discriminarea transportatorilor romani in raport cu concurentii lor de pe piata.

"In acest sens, Liviu Dragnea a cerut ca membrii conducerii ASF sa fie audiati in comisiile de specialitate ale Parlamentului si sa gaseasca solutii legislative clare si nediscriminatorii, care sa raspunda asteptarilor intemeiate ale oamenilor", mai transmite PSD.

Pe de alta parte, exista unele suspiciuni legate de modul in care au intrat in faliment societatile Carpatica si Astra, sustine deputatul PNL Andreea Paul, care crede ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) nu a gestionat cum trebuie situatia din acest sector.

Aceasta considera ca ASF a cerut intrarea in faliment a celor doua companii, in loc sa recupereze prejudiciile de la actionari, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Si Andreea Paul a cerut ca presedintele ASF, Misu Negritoiu, sa vina sa dea explicatii in Parlament legat de situatia de pe piata asigurarilor din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Google a concediat 28 dintre angajații care au protestat împotriva contractului cu guvernul israelian
Protestele angajaților la sediile Google din California și New York au avut consecințe grave. Demersul care avea ca scop anularea unui contract al companiei cu autoritățile din Israel a dus la...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#ASF conducere audiata Parament, #scandal RCA audieri conducere ASF , #RCA