Controale inainte de Paste: 15 tone de alimente confiscate

Duminica, 14 Martie 2010, ora 18:58
854 citiri
Controale inainte de Paste: 15 tone de alimente confiscate
Foto: Johnstonsbutcher

Tone de carne, lapte, peste, oua si alte produse alimentare au fost confiscate de inspectorii de la Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara, in urma controalelor dispuse inainte de Sarbatorile Pascale.

Verificarile au scos la iveala foarte multe nereguli: produse expirate puse in vanzare, marfa neetichetata si nedepozitata corespunzator.

Inspectorii au dat in acest weekend 271 de amenzi in valoare de 933.000 de lei, pentru nerespectarea normelor prevazute de legislatia sanitar veterinara si siguranta alimentelor, se arata intr-un comunicat al ANSVA de duminica.

Cantitatea de produse confiscata a fost importanta: 15.849 de kg de produse alimentare, care ar fi pus in pericol sanatatea oamenilor. Este vorba despre 2.422 de kg carne si produse din carne, 5.608 de kg lapte si produse din lapte, 3.250 de kg peste, 36 de kg de midii si 134.352 de oua.

Toata cantitatea, cu o valoare de aproximativ 120.000 de lei, a fost confiscata in vederea neutralizarii.

Cea mai mare cantitate de produse a provenit din depozitele alimentare din Bucuresti (14.860 de kilograme de produse alimentare: lactate, masline, orez, peste, carne de vita, de oaie si de porc, midii, produse de panificatie si cafea, cu valoare insumata de 65.600 de lei).

A inceput "traficul" cu oua de Paste

Inspectorii au constatat deja comercianti care se pregatesc sa puna la vanzare oua care nu corespund normelor sanitar-veterinare.

Sambata, au mai fost sechestrate aproximativ 1.300.000 de oua, care erau transportate in 4 autocamioane.

Pentru ouale din 3 camioane nu fost prezentate nici un fel de documente, iar pentru cele din al patrulea camion au fost prezentate documente incomplete, iar datele din documente nu corespundeau cu incarcatura.

In noaptea de sambata spre duminica au fost mai fost depistate si sechestrate alte doua camioane care transportau 650.000 de oua, fara documente de provenienta.

L.S.

Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android. Despre ce este vorba
Google a lansat recent noi funcții pentru ecosistemul Android, proiectate să îmbogățească experiența utilizatorilor pe dispozitive mobile, tablete, smartwatch-uri și sisteme auto....
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Vești bune pentru utilizatorii iOS! Apple vrea să introducă două opțiuni noi de culoare pentru seria iPhone 16
Apple se pregătește să aducă pe piață modelele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max în două noi opțiuni de culoare: Desert Titanium și Titanium Grey, potrivit ultimelor informații...
#controale ANSVSA, #alimente confiscate, #amenzi depozite alimente, #produse expirate , #RCA