Ziare.com

Creditul ipotecar, aproape imposibil de obtinut

Marti, 18 Noiembrie 2008, ora 07:45

   

Creditul ipotecar, aproape imposibil de obtinut
Bancile incearca sa stopeze acordarea anumitor credite prin impunerea de conditii greu de indeplinit. Un astfel de credit este cel ipotecar pentru care doritorii ar trebui sa plateasca un avans de 50%.

Oficial, nicio banca nu a declarat ca nu mai acorda un anumit tip de imprumut.

OTP si Credit Europe cer clientilor un avans de 50% pentru creditele ipotecare in euro, in timp ce Bancpost cere un avans de 40%. Alpha Bank cere 50% avans insa numai pentru terenuri, la imobile avansul este de 25%, conform unor surse din piata bancara, citate de Gandul.

Motivul pentru care bancile tin cu dintii de banii pe care ii au este criza financiara, care a dus la explozia generalizata a dobanzilor.

Cele mai dorite beneficii extrasalariale la cele mai bune costuri pentru compania ta: card de masa Up Dejun cu 0 costuri de emitere + abonament medical Regina Maria la cel mai bun pret de pe piata: de la 3 euro/luna/angajat. Obtine oferta AICI!

"Este normal ca bancile sa nu mai ofere bani in contextul actual, dar asta nu inseamna ca bancile au probleme de lichiditate. Eu cred ca populatia nu mai este o tinta pentru banci in aceste conditii, ci marile companii", a declarat luni Radu Craciun, director de investitii la Interamerican Fond de Pensii.

Potrivit BNR, bancile nu au probleme cu lichiditatea, ci vor doar sa nu ajunga in situatia de a se imprumuta foarte scump din alta parte.

Tot pe fondul crizei, aproape toate bancile de pe piata au marit dobanzile la depozite, care urca acum si pana la 14,5%-15% in anumite institutii bancare, ceea ce le face destul de profitabile la o inflatie anuala estimata la 7%-8%.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2151 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor