Cu cat ar putea creste RCA la anul - Seful ASF arata care sunt calculele

Marti, 09 Decembrie 2014, ora 16:16
3821 citiri
Cu cat ar putea creste RCA la anul - Seful ASF arata care sunt calculele
Foto: Buna Ziua Fagaras

Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, spune ca pretul mediul al politelor RCA ar putea creste cu 3 la suta in anul 2015.

"Tariful la RCA este un subiect sensibil pentru foarte multi asigurati, mai ales in randul tinerilor, si orice crestere starneste nemultumiri.

Pe de alta parte, mentinerea ratei combinate a daunei pe RCA la un nivel supraunitar arata ca piata de profil este dezechilibrata si asiguratorii trebuie sa majoreze tarifele pentru a aduce acest indicator la un nivel subunitar.

Ma astept ca tariful mediu al RCA sa creasca in 2015 cu 3%. Este doar o prognoza, si nu ceva cert", a spus Negritoiu, citat de Pro Tv.

Negritoiu: ASF nu aproba tarifele RCA. Piata e dezechilibrata din cauza preturilor

ASF pune frana: Tarifele RCA, modificate doar o data pe an

Dupa primele trei trimestre ale anului 2014, prima de asigurare medie era de 515 lei pe an, cu 3 la suta mai mult decat era dupa aceeasi perioada a anului 2013. De asemenea, tot fata de atunci, numarul contractelor a crescut cu 4 la suta, pana la 5,37 milioane.

De asemenea, tot la sfarsitul lunii septembrie, 11 companii erau autorizate de catre ASF sa emite polite RCA: ABC Asigurari, Allianz-Tiriac Asigurari, Asirom, Astra, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins Romania, Generali Romania, Groupama, Omniasig si Uniqa.

Soferii protesteaza in fata Parlamentului: Cu zero accidente, tarife RCA demente!

Peste o suta de oameni au protestat, in urma cu o saptamana, pe 2 decembrie, in fata Palatului Parlamentului din Bucuresti, fiind nemultumiti de majorarea politei RCA anuntata pentru anul viitor. Oamenii sustineau ca masurile noi impuse de ASF ar urma sa duca la scumpiri de 30 la suta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
O multinațională germană inaugurează un nou birou în România, după ce a anunțat concedieri la nivel global
Compania multinațională de inginerie Bosch a inaugurat marți, 23 aprilie, cel de-al doilea birou din Cluj-Napoca, în cadrul centrului său de inginerie. La nivel de grup, Bosch a anunțat, la...
#marire pret RCA, #crestere pret RCA, #ASF pret RCA , #RCA
Comentarii
Poza barabula
barabula
rank 5
atat am de spus: