Ziare.com

Cum sa-ti amani rata la banca

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 07:41

   

Cum sa-ti amani rata la banca
Criza economica i-a determinat pe bancheri sa fie mai toleranti cu potentialii restantieri, romanii avand posibilitatea sa ceara rescandentarea creditelor, amanarea platii ratelor sau chiar reesalonarea acestora.

"Daca in 2008 nici o banca nu accepta reesalonarea ratelor si nu discuta cu clientii aflati in dificultate, anul acesta, din cauza crizei, bancile ofera mai multe posibilitati de diminuare a poverii financiare pentru clienti", a declarat un broker de credite pentru Cotidianul.

Pentru ca nu exista un set de norme elaborate de BNR care sa reglementeze aceasta "toleranta", bancile ofera variante diferite. Ca urmare, clientii trebuie sa se prezinte in fata ofiterului de credite si sa isi spuna pasurile, aceasta insa inainte de a inregistra datorii catre banca mai mari de 30 de zile.

De la banca la banca, solicitantii trebuie sa dovedeasca faptul ca nu mai au venituri ori ca veniturile lor s-au diminuat considerabil.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In functie de banca se cer: adeverinta de somaj, cartea de munca (din care rezulta ca solicitantul nu mai are loc de munca ori ca veniturile lui s-au diminuat), decizia de incetare a raporturilor contractuale cu angajatorul (demisie, incetare a contractului de munca cu acordul partilor, finalizarea unui contract de drepturi de autor etc.). Solicitarile sunt acceptate in majoritatea cazurilor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5920 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

FUGI IN CUBA AI SCAPAT DE TOT.

nu platesti asta e .
iti confisca totul si gata incepi de la zero ce i asa greu .
sau vati obisnuit cu averile nu mai puteti fara ele.
eeeeeeeee viata i grea sa nu uitam de unde am plecat.

NAM NICI O RATA NICI O RESTANTA SUNT SANATOS SI MANDRU CA AM GANDIT TOT TIMPUL INAINTE SA MI SE DEA CU BANII PE LA NAS.
tot ce detin e in familie si am muncit atunci ai parte de toate cand esti corect cu tine.

 

Presiuni pentru o jefuitoare privatizare

Sistemul energetic se afla sub semnul unor grave incertitudini. In timp ce au inceput sa fie percepute concret semnale - altfel anticipabile - ale inaintarii sale spre dezastru (e drept, nu oricum, ci odata cu tara!), sistemul energetic este supus unor presiuni economice si politice imense care urmaresc, chipurile, restructurarea si eficientizarea, dar care risca sa-i vina definitiv de hac.
Vezi continuarea pe http://www.bloombiz.ro/finante/presiuni-pentru-o-jefuitoare-privatizare-

 

MINCIUNI ORDINARE

bancile daca te pasuiesc chipurile te pun sa semnezi contracte noi mai inrobitoare decat cele initiale...BANCHERII NU EXECUTA GARANTIILE PT CA NU LE POT VINDE NICI LA JUMATATE DE PRET...daca ar fi putut sa le vanda demult erau aruncati in strada si vandute casele...bancherii trebuie sa plece din tara de unde au venit..au momit un popor sarac sa se imprumute si au marit dobanzile in mod aberant asa cum nu li se permite sa faca la ei in tara...guvernul trebuie fortat sa promulge legea falimentului persoanei fizice si sa dea un moratoriu prin care sa amane plata catre banci a populatiei pt a avea ragaz sa isi revina..In acest scop vom infinta ASOCIATIA VICTIMELOR BANCARE...amanunte la asociatiavictimelorbancare@yahoo.com

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor