Ziare.com

Din 2010 se ieftinesc produsele de lux - bijuterii si iahturi la pret redus

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 08:08

   

Din 2010 se ieftinesc produsele de lux - bijuterii si iahturi la pret redus
De la 1 ianuarie, romanii isi vor putea cumpara produse de lux fara plata accizelor. Confectiile din blanuri naturale, articolele din cristal, bijuteriile din aur si platina, parfumurile, armele, inclusiv cele de vanatoare, vor fi mai ieftine.

"De la 1 ianuarie 2010, odata cu aplicarea acestei masuri, cumparatorii vor plati cu 15-18% mai putin pentru bijuteriile din aur si platina", a declarat Mihail Pacioianu, presedintele executiv al Federatiei Metalelor si Pietrelor Pretioase si Semipretioase din Romania - Diamond Gold, citat de Cotidianul.

Totodata, in categoria produselor de lux care nu vor mai fi accizate intra si iahturile si alte nave si ambarcatiuni de agrement, cu sau fara motor, motoarele de peste 25 CP destinate iahturilor si altor nave sau ambarcatiuni pentru agrement.

"Iahturile care se vand in Romania se vor ieftini in medie cu 7-9%", spune Remus Cristy Baisan, director excutiv la compania de iahturi Black Sea Magic.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Potrivit Codului fiscal, accizele sunt stabilite in cote procentuale pentru o serie de produse considerate de lux, respectiv confectii din blanuri naturale (cu exceptia celor de iepure, oaie, capra), pentru care in prezent acciza este de 45%, articole din cristal (acciza de 15%), bijuterii din aur si/sau din platina, cu exceptia verighetelor (10%), parfumuri (35%, cu exceptia apei de parfum pentru care in prezent acciza este de 25%), apa de toaleta (15%), apa de colonie (10%), arme si arme de vanatoare, altele decat cele de uz militar (100%).

Prin modificarea Codului fiscal, din 2010, aceste accize stabilite in cote procentuale vor fi eliminate.

Eliminarea accizelor la produsele de lux s-a adoptat pentru a evita declansarea de catre Comisia Europeana a procedurii de infringement impotriva Romaniei pentru aplicarea de accize stabilite in cote procentuale.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2709 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

O,ce veste minunata....

Sa vezi de la 1 Ianuarie,yahturi peste tot.Dam navala sa cumparam,si umplem lacurile,marile si oceanele lumii.Stiri aiurea.Marea parte a populatiei se zbate in saracie crunta,si noi sintem anuntaati ca nu mai platim accize la yahturi.Sincer ma intreb e fel de presa avem.

 

Satana a castigat

de ,daca diaspora si manelistii "a zis" ca vrea sa si cumpere yachturi ca sa vina acasa de paste cu vaporu personal (din aur),Base s-a conformat urgent,sa mancati parfum si aur in urmatorii 5 ani ai satanei


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor