E criza? Scapa de masina!

Joi, 02 Iulie 2009, ora 08:05
3220 citiri
E criza? Scapa de masina!

In plina criza economica, romanul este obligat sa stranga cureaua. Si de unde ar fi mai simplu sa faca economii daca nu de la lucrurile care-i sunt folositoare, dar nu vitale? Drept care poate scapa de costurile intretinerii unei masini apeland la firme specializate, care sa-l ajute sa o vanda.

Evenimentul Zilei ofera cateva sfaturi pentru romanii care vor sa-si vanda masinile uzate, in conditiile in care distribuitorii auto nu stiu ce oferte reduse sa mai faca pentru a-si vinde produsele noi.

Dupa ce, in anii trecuti, masinile aduse din Germania pareau sa domine piata auto second hand din Romania, in ultimul timp, romanii care si-au cumparat masini noi in urma cu doi-trei ani si si-au intretinut bine "odraslele" au o sansa de a scapa de ea, fie pentru a-si cumpara una noua, fie pentru a reduce cheltuielile.

Firme specializate

Inainte de a demara procedurile de vanzare, autovehiculul trebuie evaluat de experti independenti, care vor intocmi o fisa tehnica. Pe baza acesteia, firma care-l cumpara stabileste un pret de comun acord cu proprietarul, dupa care urmeaza completarea hartiilor si tranzactia este gata.

La firma Dreamcar.ro S.R.L, actele notariale prin care masina este vanduta sunt achitate de vanzator, iar cele de cumparare a noii masini sunt suportate de firma.

O alta companie, AAA New Kopel, ofera, deocamdata, doar serviciul de schimb al masinii, insa se pregateste sa treaca si la cumpararea de autoturisme. "Acest serviciu se afla in dezvoltare in momentul de fata", dupa cum explica directorul general al companiei, Dudy Perry, pentru sursa citata.

Evaluare online

Pe site-ul aaank.ro, iti poti evalua masina, cel putin in faza initiala, iti poti verifica documentatia, oferta de pret, precum si poti obtine o analiza a conditiilor tehnice.

Evaluarea on-line se face in functie de marca masinii, model, tipul caroseriei, anul fabricatiei, culoare, combustibil, capacitate cilindrica, putere si tipul transmisiei.

De asemenea, vanzatorul poate trece un pret propus, dupa care urmeaza o evaluare preliminara a masinii. Abia dupa aceea, drumurile la firma respectiva devin inevitabile.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#vand second hand, #masina second hand, #firme vanzari masini , #RCA