Frigul dubleaza facturile la caldura

Duminica, 04 Ianuarie 2009, ora 16:37
1194 citiri
Frigul dubleaza facturile la caldura
foto: BZI

Temperaturile scazute din luna decembrie a anului trecut vor dubla facturile la caldura ale persoanelor care locuiesc in diferite zone ale tarii, aceasta putand fi intre 200 si 400 de lei.

In Capitala insa situatia este mai buna fata de restul tarii deorece scumpiri nesemnificative au fost doar la energia electrica si la gaze, anunta Realitatea Tv.

Pretul gigacaloriei nu s-a modificat, motiv pentru care factura pe decembrie nu va fi cu mult mai mare fata de anul trecut. Specialistii vorbesc de o crestere de cel mult 15 %, insa nu la fel stau lucrurile in restul tarii.

"In celelalte localitati, unde pretul gigacaloriei s-a chiar dublat, intretinerea se va dulba. E Brasovul, unde e aproape doua milioane gigacaloria, Miercurea Ciuc, Sfantul Gheorghe, Iasi, Botosani, Galatiul, Mangalia, unde preturile ajung la aproape doua milioane gigacaloria", a afirmat Radu Opaina, presedintele Federatiei Asociatiilor de Proprietari.

Romanii din restul tarii platesc nu o factura reala, ci insuccesele furnizorilor de energie. Cel putin asta sustine presedintele Asociatiilor de Proprietari.

"Furnizorii locali practic au dat faliment de mult timp si nu mai au alta varianta decat sa umfle pretul. Sunt situatii foarte critice in tara. Fenomenul social general care se vede in teren este ca oamenii au optat sa stea in frig, nu sa stea in caldura, ori statul in frig nu costa", a mai spus opaina

Daca stati singur intr-o garsoniera veti plati caldura pentru luna decembrie putin sub 200 de lei. Factura creste considerabil pentru un apartament cu 2 camere, aproape 350 de lei si sare bine de 450 de lei pentru unul cu trei camere. In luna februarie insa, pretul facturii va fi mult mai mare. Pentru o locuinta cu doua camere veti plati peste 400 de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#factura caldura, #dubla decembrie, #pret gigacalorie, #temperaturi scazute , #RCA