Lux de inchiriat pentru bogatii ingrijorati de criza financiara

Joi, 09 Octombrie 2008, ora 21:10
2004 citiri
Lux de inchiriat pentru bogatii ingrijorati de criza financiara

Criza financiara face ravagii prin buzunarele celor cu venituri mici - si pana si cei bogati sunt nevoiti sa se gandeasca de doua ori inainte sa arunce cu banii pe produse de lux.

Din fericire pentru acestia din urma, cineva s-a gandit ca ei trebuie totusi sa pastreze aparentele de bogatie.

Asa au aparut serviciile de inchiriere a produselor de lux - de la Lamborghini la posetele Prada. Firma germana Erento se descrie ca fiind un supermarket de inchiriere online - nu inchiriezi doar cositoare electrice ci poti lua pe tremen scurt si mediu chiar si o barca de viteza, un colier cu diamante sau un iPhone.

Chris Moller, fondatorul Erento, sustine ca actuala criza financiara ii incurajeaza pe oameni sa inchirieze, din ce in ce mai mult, produse de lux, in loc sa le cumpere.

"Oamenii vor o geanta Prada, dar nu vor sa o cumpere, asa ca o pot inchiria pentru un week-end pentru 18 dolari. Vor sa arate ca au produse de lux, fara a fi nevoiti sa le cumpere" a explicat el pentru CNN.

P1 International este un club auto exclusivist din Marea Britanie unde membrii pot avea parte de cele mai puternice masini. Pentru o taxa anuala de 22.000 de dolari si o taxa de inscriere in club de 4.400 de dolari, membrii clubului beneficiaza de 10.000 de kilometri in oricare din cele 40 de masini disponibile.

Directorul clubului, Michael Breen, este de acord ca afacerile sunt infloritoare de cand cu criza. "Numeroase persoane care au dat avans pentru o masina noua descopera ca nu pot justifica cheltuirea a 285.000 de dolari pe un nou Ferrari sau Lamborghini" a explicat el.

Asa ca acestia isi retrag avansul la masina si se inscriu in clubul auto P1, conducand ce masina doresc.

Avelle este o companie din Seattle, care s-a specializat in inchirierea online de posete, bijuterii si ochelari de soare de designer.

Pentru 540 de dolari, o doamna poate purta o poseta vintage Chanel la o petrecre. Pentru cele ce-si doresc accesorii insufletite (gen Paris Hilton cu catelul) dar nu vor sa aiba de-a face cu plimbatul, pieptanatul si ingrijirea animalului de companie, compania Flexpetz inchiriaza caini - pentru o taxa lunara de 100 de dolari si inca 45 de doalri pentru fiecare zi de inchiriere.

Maria Ionescu

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#lux, #bogati, #produse, #inchiriere , #RCA