Masinile iesite din service-uri independente, "bombe" pe sosele

Sambata, 25 Aprilie 2009, ora 11:35
1861 citiri
Masinile iesite din service-uri independente, "bombe" pe sosele

Masinile iesite din mana mecanicilor dintr-un service auto independent si cele reparate in centrele reprezentantelor sunt inca o dovada a raporului calitate-cantitate.

Reparatia unui automobil facuta la un service independent multimarca poate duce la incidente rutiere si mai grave, mai ales daca lucrarea este facuta in graba, informeaza Evenimentul Zilei.

"Reparatia la un service independent poate fi pusa sub umbra folosirii pieselor de schimb de pe piata gri, ceea ce, spre exemplu, pentru elementele de directie ale masinii, chiar placute de frana, poate duce la o uzura prematura si, nu de putine ori, poate pune siguranta circulatiei in pericol", a declarat Virgil Lauric, expert tehnic judiciar.

De asemenea, folosirea altor lichide mai putin perfomante si nu a celor recomandate de producator, poate avea un efect destul de grav in timp, prin uzarea prematura a garniturilor, chiar a radiatoarelor conductelor, afectand durata de viata a masinii.

Totodata, verificarile computerizate trebuie facute cu softurile originale, nu piratate sau copiate, deoarece cateodata nu sunt conforme cu realitatea.

Pericolul de accident creste daca acel service independent nu are acces complet la documentatia producatorului pentru tipul respectiv de automobil.

"Lipsa experientei si a trainingurilor specializate poate conduce la o reparatie incompleta sau incorecta, in special la partea mecanica a automobilului", a spus Madalin Rosu, seful serviciului de management al daunelor la Generali Asigurari.

"Trebuie sa intelegem, de asemenea, ca anumite masini care au o constructie aparte, aluminiu de exemplu, unde elementele nu se sudeaza, ci se lipesc prin procedee specifice trebuie reparate doar in service-ul de marca. Unele operatiuni sunt atat de specifice incat cea mai mica greseala poate avea consecinte grave", a mai spus oficialul companiei de asigurari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#masini auto service, #service auto siguranta, #masini repara , #RCA