Masinile second-hand, mai scumpe in Romania decat in Vest

Miercuri, 30 Iulie 2008, ora 09:09
3096 citiri
Masinile second-hand, mai scumpe in Romania decat in Vest

Multi romani care nu-si permit sa achizitioneze un automobil nou se orienteaza catre o masina la mana a doua. Totusi, in ciuda faptului ca, in ultima vreme, au aparut din ce in ce mai multi dealeri de masini second hand, multi dintre clientii acestora ajung sa se pacaleasca, fie la pret, fie la starea de functionare a masinii.

Autoturismele second- hand sunt vandute in Romania la preturi mai mari decat in Germania, in ciuda aspectului, caracteristicilor si dotarilor, adesea mai dezavantajoase. In plus, daca nu testeaza masina inainte, clientii pot fi usor inselati de prezentare, informeaza Gardianul.

In targurile auto, ofertele unor masini aduse din strainatate ajung sa coste cu cateva mii de euro mai mult decat in tara de origine.

Daca pe autovit.ro o Skoda Fabia 1.4 din 2003, cu 150.000 km rulati, valoreaza 6.000 de euro, pe automarkt.de, o astfel de masina costa cu 1.000 de euro mai putin. La fel, un Volkswagen Golf, vechi de 4 ani si cu aceleasi caracteristici si kilometraj, ajunge sa fie vandut in Romania cu pana la 2.500 de euro mai scump.

Iar un Ford Ka, vandut in vest cu 3.000-4.000 de euro, nu se gaseste la noi sub 4.000 de euro nici daca se afla in circulatie de 8 ani. "Pretul este mai ridicat, pentru ca intermediarii auto isi pun propria cota de profit", a declarat pentru Gardianul presedintele consiliului de administratie al Autovit, Liviu Dobrin.

Potrivit statisticilor, la fiecare trei masini noi vandute, este cumparata si una second-hand. Dezavantajul achizitionarii unui automobil second hand este ca acesta nu are garantii, iar istoricul sau este necunoscut.

Prima conditie pentru ca un cumparator sa nu fie pacalit este sa verifice inainte situatia si conditia masinii dorite. "Cea mai dureroasa teapa este sa descoperi ca ai cumparat o masina furata", spune Liviu Dobrin.

"Mai sunt si alte pacaleli grave, precum avariile care nu apar in cartea tehnica, problemele la motor, directie sau la alte componente costisitoare ale masinii.De asemenea, vanzatorul poate maslui kilometrajul real sau alte defecte minore", precizeaza reprezentantul Autovit.

De aceea, testarea autovehiculului intr-un service sau laborator specializat este foarte importanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#masini second hand, #pret, #dealer, #avantaje, #dezavantaje , #RCA